Bursaspor-Gençlerbirliği maç sonrası yorumlar

Bursaspor evinde konuk ettiği Gençlerbirliği maçının ardından alınan mağlubiyetin şokunu yaşadı.

Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Kendi sahamızda önemli bir maç oynadık. 3 puanın bize çok katkısı olacaktı. Rakibimizin çok koşan mücadele eden bir takım olduğunu biliyorduk. Bunu da yaptılar. İyi başlamadık ama skor üstünlüğünü yakaladık. Futbolda işler çok çabuk değişebiliyor. 2-0'ı yakalayabileceğimiz pozisyonun 1 dakika sonrasında kalemizde gol gördük. Bu golden sonra rakibin istediği düzene geçildi. İyi koşan kapanan bir takıma karşı üstünlüğü yakalamak için futbolcularım çok çaba sarfetti" dedi.

Sağlam, maçta pozisyonlar ürettiklerini ve kesinlikle mağlubiyeti hak edecek bir oyun oynamadıklarını ifade ederek, "Bu mağlubiyeti bir şanssızlık olarak görebiliriz. Rakibimiz tebrik ediyorum. Biz mağlubiyeti hak etmedik ama onlar da mücadelelerin karşılığını aldı. Bundan sonra hatalarımız tespit edip bundan sonra gerekeni yapmak gerekiyor. Çarşamba gününe kadar takıma izin verdik. Geçmiş dönemin yorgunluğunu atarlar oyuncularım ve Gaziantep maçına hazır çıkarız" diye konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Driketörü Thomas Doll ise haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Futbolcularım 90 dakika boyunca savaştı ve istediklerini aldı. Bursaspor'un iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Buraya gelen her takımın zorlanacağını da biliyoruz. Benim futbolcularımın mücadele nedeniyle şapka çıkartmam gerekiyor. Bugün 3 puan aldık ama çok hasar verdik. İvan'ın burnu kırıldı, İlhan ise kaburgalarından sakatlandı" ifadelerini kullandı.

Bursasporlu futbolcu Mustafa Keçeli ise büyük bir fırsat kaçırdıklarını ifade ederek, "Bizim için önemli maçtı. Kazanmak istiyorduk ve araya moralli girmek istiyorduk. Gençlerbirliği bizden daha çok istedi. Öne de geçtik ama 2'yi bulamadık. Biz de kazanabilirdik. Onlar da kazanabilirdi. Artık önümüzde 4 tane önemli maç var. Arayı iyi değerlendirip bu maçlara iyi hazırlanmalıyız" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'nin başarılı oyuncusu Hurşit ise alınan 3 puanın çok sevindirici olduğunu ve galibiyeti hak ettiklerini belirtti.