Dinamo Bükreş 0-3 Galatasaray

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi F Grubu 4. maçında karşılaştığı Dinamo Bükreş'i deplasmanda 3-0 yendi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi F Grubu'ndaki 4. maçında deplasmanda Dinamo Bükreş'i 3-0 mağlup ederek, gruptan çıkmayı garantiledi. Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamak olduğunu söyledi.

Rijkaard, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında grupta 2 maçlarının daha bulunduğunu ifade ederek, "Bu karşılaşmalar gruptan birinci çıkmak için önemli ama bizim de amacımız başkanımızın dediği gibi Hamburg'ta final oynamak'' dedi.

Rijkaard, takım olarak iyi bir oyun sergilediklerini ifade ederek, "Bizim iyi oyunumuz rakibimizin oyununu da etkiledi. Maçın seyircisiz oynanması rakibimiz için dezavantajdı. Rakibimizin kötü bir oyun sergilemesinde bizim iyi oynamamızında bir etkisi var. Takım olarak iyi oynadık. Çok önemli bir zafer bizim için. Seyircisiz bir statta oynadık ama futbolcularım kendilerini maça iyi hazırlamışlardı'' diye konuştu.

Takımın son 2 maçta gol yememesiyle ilgili soru üzerine Rijkaard, ''Bunu takım savunmasına bağlamak gerektiğini, orta alanın gösterdiği performans önemli ama genel olarak takım olarak iyi oynuyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaraylı futbolcu Barış Özbek ise, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 9 aydan sonra ilk 11'de forma giymeye başladım. Bu benim için çok güzel bir duygu. Son iki maçtır takım da çok iyi gidiyor. Ben de iyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. Bugün gerçekten çok iyi mücadele ettik. Rakibimize sürekli pres uyguladık ve onları oynatmadık. Sonuç olarak güzel bir galibiyet aldık" dedi.