El Clasico'nun galibi Barcelona

İspanya Ligi'nde El Clasico olarak adlandırılan dev karşılaşmada gülen taraf, İbrahimovic'in golüyle Barcelona oldu.

Tüm dünyanın gözlerini diktiği El Clasico'da iki takım da oyuna kontrollü başladı. Real Madrid zaman zaman etkili ataklar geliştirse de ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda bekleneni veremeyen Henry, 51. dakikada oyundan alınırken, yerine Zlatan İbrahimovic girdi. Oyuna girdikten beş dakika sonra İsveçli yıldız futbolcu defansın arkasına atılan uzun topa çok iyi hareketlenerek topu ağlara gönderdi. 56. dakikada gelen golle Barcelona Nou Camp'da 1-0 öne geçti. 62. dakikada Busquets bir pozisyonda topa elle müdahele edince ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

10 kişi kalan Barcelona karşısında Real Madrid bir türlü ataklarını golle sonuçlandıramadı. 66. dakikada Benzema, 74. dakikada ise Raul oyuna girse de Beyaz Şimşekler'e skor üretemediler. Karşılaşmanın 90. dakikasında Real Madrid'de Diarra kırmızı kart gördü.

Barcelona evinde Ibrahimovic'in golüyle 1-0 kazanarak üç puanı alan taraf oldu. Barcelona bu galibiyetle 30 puanla zirveye otururken, Real Madrid 28 puanla ikinci sırada kaldı.