Cavcav'ın şike yaptığını iddia ettiği isim belli oldu

'1985-86 yılında iki futbolcumu satın aldılar' diye yaptığı yorumlarla ortalığı karıştıran İlhan Cavcav'ın şike yaptığını iddia ettiği Başkan bir dönem bakanlıkta yapan Cavit Çağlar çıktı.

Gençlerbirliği'nin 33 yıllık başkanı İlhan Cavcav’ın yaptığı açıklamalar ortalığı karıştırdı. Bazı başkanlardan şike teklifi aldığını ve iki futbolcusunun da başka bir takım başkanı tarafından satın alındığını söyleyen efsane başkan İlhan Cavcav, dün şike teklifi aldığı iki maçı ve satın alınan 2 futbolcunun adlarını açıkladı.

Cavcav, 1985-86 sezonunda Bursaspor’dan gelen 50 milyon TL’lik teklifle ilgili olarak şu detayları anlattı:

“1985-86 sezonunda iki futbolcumu satın aldılar. Bunların biri Zlatko, diğeri Halil İbrahim’dir. 1985’te Bursaspor’dan 50 milyon teklif edildi. Almadım ama 15 milyona bu iki oyuncu maçı satarak Bursaspor’u ligde bıraktılar. Bugün bu gibi hadiselerin su yüzüne çıkmasında zarar değil, yarar görüyorum.

"DAMGALANAN FUTBOLCULAR KULÜPTEN ATILDI"

KARŞILAŞMANIN bitmesine 15 dakika kala takımımız 2-1 galipti. Son 15 dakikada skor 2-2 oldu ve Bursaspor’un ligde kalma durumu söz konusu oldu. Tabii o sırada bu olayın farkında değildik. Bir yıl sonra TFF yönetimine girdiğimiz zaman orada yapılan bir sohbette ’50 milyonu almadın ama ben bu işi 15 milyona hallettim’ diyen bir başkanın ifadesiyle durumu öğrendim. Ligler tescil edilmişti zaten ama bu iki futbolcu damgalandı ve G.Birliği kulübünden atıldılar.”

İlhan Cavcav, aldığı ikinci şike teklifi olayının ise 2006-07 sezonunda şu şekilde cereyan ettiği açıkladı:

“Sezonun son maçında Antalya ile oynayacaktık. Ligdeki son maç olması nedeniyle teknik direktörümüz Mesut Bakkal görevi bırakmıştı. Bu arada Antalya’nın yanı sıra Rize, G.Antep, ve Denizli’nin durumları kritikti. Antalyaspor’un yöneticisi bir arkadaşım 400 bin dolar rakamını telaffuz etti. O maçta takımın primi toplam 75 bin liraydı. Sporcu arkadaşlarıma durumu arz ettim. Maçı kaybedersek Denizli, Rize ve G.Antep tarafından ’G.Birliği maçı sattı’ ibaresi oluşacağını söyledim.

‘Yenmek de yenilmek de var ama haysiyet ve şeref mücadelesi verin’ dedim. Brüt 75 bin lira olan primlerini de arttırmadım. Yardımcı antrenörümüz Mustafa Kaplan ve menajerimiz Cem Onuk takımın başında yer aldılar. Orada aslanlar gibi mücadele ettik ve 3-1 maçı kazandık. Böyle işlere tevessül etmeyen biri olarak bununla gurur ve onur duyarım.”

TFF Hukuk Sorumlusu Yunus Egemenoğlu ise İlhan Cavcav’ın iddiaları hakkında TFF Başkanı Özgener ile görüştükten sonra ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

"BEN DÜN NE YEDİĞİM BİLE HATIRLAMIYORUM"

İlhan Cavcav’ın iddialarını 1985-86 sezonunda Bursaspor’un başkanlığını yapan Cavit Çağlar yalanlayamadı. Bir dönem bakanlık da yapan Çağlar, konuyla ilgili olarak kaçamak bir yanıt verdi. Kendisine G.Birliği başkanının iddialarının hatırlatılması üzerine Çağlar, “Bana 25 yıl öncesini soruyorsunuz. Üzerinden seneler geçmiş. O günleri hatırlamam mümkün değil. Dün yediğim yemeği bile hatırlamıyorum” açıklamasını yaptı.

"CAVCAV'IN AÇIKLAMALARI TALİHSİZ"

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav’ın şike iddialarıyla ilgili açıklamasını talihsiz olarak yorumlayarak, kınadı. Akıncıoğlu yaptığı açıklamada “Bu hafta sonu oynayacağımız G.Birliği maçı öncesinde hiçbir müspet bilgi, belgeye dayanmadığına emin olduğum bazı haksız suçlamaların, G.Birliği Başkanı tarafından yapılmış olmasını üzüntüyle karşılıyorum. Antalyaspor camiası üzerine bu tür asılsız söylemlerin yapılmasını yakışıksız buluyorum. Beyanat konusunda TFF’nin gereğini yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.