Trabzonspor Genel Sekreteri Yener, yaşanan olayları değerlendirdi

Trabzonspor'da yaşanan olaylar, teknik direktör tartışmaları ve durulmayan sular, Genel Sekreter Hasan Yener tarafından değerlendirildi.

Trabzonspor'da yaşananları ve Şenol Güneş'in takımın başına geçip geçmeyeceğini değerlendiren Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Radyospor'da Aydın Cingöz ile Gündem programına katılan Yener, Broos'ta tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, 'Hugo Broos'un kariyerine bakarak ve Trabzonspor'da başarılı olacağıını düşünerek takımın başına getirdik. Başarılı bir kariyeri olduğu için getirdik. Bu düşüncelerle göreve getirdik, ama tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Futbolcularla diyaloğu, takım tercihi maalesef iyi değildi. Ben antremanı yaparım, maça çıkarım başka bir şeye karışmam anlayışına sahipti" dedi.

Dün Broos ile ayrılığı konuştuklarını belirten Yener, ''Broos 'Bu kadroyla ancak bu sonuçları alabilirdik.' dedi. Ben de Broos'a geçen yıl bu kadroyla daha iyi işler yaptığımızı ve kendisini sorgulaması gerektiğini söyledim" diye konuştu.

Broos'un yardımcılığını yapan Metin Diyadin'in ayrılmak istediğini de belirten Yener, daha sonra şöyle konuştu;

''Metin Diyadin'e söyledik yeni hoca gelene kadar Ünal Karaman ile çalış, yeni hoca gelince isterse devam edersin diye ama kabul etmedi.

Trabzonspor'da yabancı hocaların başarılı olma şansı çok az. Bu gelen tecrübelerden yola çıkarak yaptığım bir saptama, itiraf değil.

Hugo Broos, Belçika basınına yaptığı açıklamaların Türkiye'ye yanlış aktarıldığını ifade etti, ama bu haberi yapan Belçika'nın Anadalu Ajansı muhabiri beni aradı. Yaptığı tercümelerde herhangi bir yanlış çeviri olmadığını söyledi.

Kadro dışı kalan futbolculardan beklentilerimiz tabi ki yüksek. Sorunlar düzelir diye düşündük ama olmadı. Onları kendilerine getirecek bir tepki gerekiyordu. Zaman zaman baba çocuğuna kızabilir."


GÜNEŞ İLE HAFTASONUNA KADAR ANLAŞIRIZ

Yener, Bordo - mavili kulüple daha önce çalışan ve sonra yollarını ayırdıkları, şuan ise Güney Kore'nin Seul takımını çalıştıran Şenol Güneş ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Şenol Güneş'in, Trabzonspor'un henüz hocası olmadığını da belirten Yener, ''Değil ama olasılık fazla. Yönetim kurulu olarak düşüncemiz Güneş ile uzun vadeli çalışmak. Başarı istikrara bağlı. Şenol Güneş Trabzonspor'un Alex Ferguson'u olmalı. Kendisini çok istiyoruz. Haftasonuna kadar bu işi bitirmeyi düşünüyoruz, anlaşırsak hemen takımın başına geçmesini istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.