Sivasspor'dan şike iddialarına tepki

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda oynanan Anderlecht - Sivasspor maçının manipüle edilen karşılaşmalar arasında gösterilmesine yönetim kurulundan sert tepke geldi.

Kulüpten yapılan açıklada: "Şike iddialarında ismi geçen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, hiçbir kural dışı davranışın içinde bulunmamıştır." denildi.
Bugün bazı yayın organlarında Fransa'da yayınlanan bir gazeteye dayandırılarak Sivasspor'un Anderlecht ile oynadığı müsabakanın manipüle edilen karşılaşmalar arasında yer aldığı yönünde çıkan haberler üzerine Sivasspor yönetimi, kulübün resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yaptı.
"Sivasspor'dan kamuoyuna açıklama" başlığını taşıyan açıklamada, şike iddiaları sert bir üslupla reddedildi. Söz konusu haberde yabancı gazetenin Sivasspor Başkanı Otyakmaz hakkındaki uygunsuz yakıştırmalarına ve orijinal haberde yer almayan Otyakmaz'ın şikeye karıştığı yönünde ciddi şüpheler olduğu ifadesine yer verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;
"Öncelikle belirtmek isteriz ki, başta bakanımız Sayın Mecnun Otyakmaz olmak üzere yönetimimiz hiç bir kural dışı davranışın içinde bulunmaz ve bilerek yanlışa göz yummaz. Bu sebeple, kulübümüz hakkında yapılacak her türlü incelemenin en büyük destekçisi kulübümüz olacaktır. Kulübümüz ve mensuplarının aklanacağından şüphemiz bulunmamaktadır. Ancak, eğer var ise ihlalin ve faillerinin tespitinden en çok kulübümüz memnun olacaktır. Olası bir ihlal ve bunun failleri hakkında gereği herkesten önce kulübümüz tarafından yerine getirilecektir. Kulüp başkanımız yapılan uygunsuz ve gerçek dışı tanımlama hakkında yabancı basın organına ve orijinal haberde yer almayan ancak bazı Türk basın organları tarafından yer verilen, kendisinin şikeye karıştığı hakkında ciddi şüpheler bulunduğuna ilişkin bölüm hakkında sayın Mecnun Otyakmaz yasal yollara müracaat edecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz."