Fenerbahçe'den Cansun'a cevap

Cemal Nalga olayında Fenerbahçe'nin parmağı olabileceğini ima eden Galatasaray'ın eski başkanlarından Mehmet Cansun'a sarı lacivertli kulüpten cevap gecikmedi; “Bu cümleleri aklı hiçbir şeye ermeyen çocuk bile dillendirmez”

Sarı - lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Mehmet Cansun'un bu söyleminin en az mevcut skandal kadar akıllara durgunluk verici olarak nitelendirilerek, "Üzülerek ifade etmek isteriz ki; Galatasaray camiasının akıl önderlerinden biri olan Sayın Mehmet Cansun'un söz konusu bu iddiası, aklı henüz hiçbir şeye ermeyen bir çocuğun dahi dillendirmeyeceği kadar akıl dışıdır." ifadeleri kullanıldı.
Cemal Nalga olayının eninde sonunda ortaya çıkacağının aşikar olduğu dile getirilen açıklamada, şöyle denildi: "Binlerce gözün önünde yapılmış ve geniş bir kitlenin bilgisinde olan bir olayın bugün ortaya çıkmazsa, yarın ortaya çıkacağı gün gibi aşikardır. Nitekim geniş bir kesim tarafından bilinen söz konusu skandal, araştırmacı gazetecilerin ısrarlı takibi sonucunda görüntüleri ile kamuoyuna sunulmuştur. Bu denli bilinen bir olayın ortaya çıkmayacağını düşünmek safdilliktir. Bu itibarla Sayın Cansun'un skandal olayın ortaya çıkış tarihine takılarak, skandalın ortaya çıkmasını Galatasaray'a ya da Galatasaray Yönetim Kurulu'na karşı yapılmış bir sabotaj olarak nitelendirmesi, Sayın Cansun'un da en az olaya sebebiyet verenler gibi sağlıklı düşünemediği, hatta kafasının karışık olduğunu düşündürmektedir.
Sayın Cansun, Cemal Nalga'ya cezalı olduğu bir süreçte arkadaşının forması ile özel maçta oynamasını Fenerbahçe Spor Kulübü mü söyledi? Cemal Nalga'nın sahada olmasını Fenerbahçe Spor Kulübü mü sağladı? Hatta buna ilişkin sahte evrakları da mı Fenerbahçe Spor Kulübü tanzim etti? Sayın Cansun ardı ardına sıraladığımız bu hususları okuduğunuz zaman eminiz ki siz de 'Ben ne söylemişim?' diyeceksiniz. Ancak geldiğiniz o noktada sizin ağzınızdan çıkan bu akıl tutulması ürünü sözler, iki camia arasında gereksiz bir gerginlik yaratmış olmayacak mı?
Sayın Cansun bilmelidir ki Fenerbahçe Spor Kulübü şanlı tarihinin hiçbir döneminde "komplo kurma kültürüne" sahip olmamıştır. Kuruluşundan bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü, kendisi için sonucu ne olursa olsun her türlü mücadelesini meşru zeminde, açıkça ve her ne pahasına olursa olsun yapmış bir kulüptür. Kulübümüz var olduğu müddetçe bu durum hiçbir şekilde değişmeyecektir.
Yaşanan bir olaya ilk bakışta "Komplo" teşhisi koyanlar, komplo kurma konusunda birikime ve tecrübeye sahip olanlardır. Sayın Cansun'u kulübümüz manevi şahsiyetine karşı yaptığı sözlü saldırı nedeniyle şiddetle kınıyor ve kendisini eski bir başkana yakışan tavır ve söylemler içinde olmaya davet ediyoruz. En aklı başında olması gereken kişilerin ağızlarından çıkan bu gibi sorumsuz söylemlerin sonuçlarının ne denli acı olduğunu kendilerine bir kez daha hatırlatıyor, fanatizmi körükleyen bu gibi söylemleri camiamızın dikkate almamasını temenni ediyoruz."