Bayern'de Van Gaal yolcu

Leverkusen ile 1-1 berabere kalarak ligde 7. sıraya gerileyen Bayern Münih'te Louis Van Gaal'in geleceği tartışılmaya başlandı.

Sezon başında göreve gelen Hollandalı Louis van Gaal ile 13. hafta sonrası liderin altı puan gerisine düşen Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde guruptan çıkamaz ise antrenör ile yollar ayrılacak. Bayern Münih şimdiden yeni antrenör arayışına başladı. Takımın başına getirilmek istenen isimler Matthias Sammer, Guus Hiddink ve Thomas Schaaf.
Yarın evinde oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında İsrail temsilcisi Macabbi Haifa maçı öncesi gurubunda sadece 4 puana sahip olan Bayern Münih'in, şuanda 8 puanı bulunan Juventus'un önüne geçmesi imkansız gibi görünüyor. Gurubun lideri 10 puanlı Bordeaux çıkmayı garantilemiş durumda.
Bayern Münih Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ligde ve Şampiyonlar Ligi'ndeki durumun kendilerini hiç de memnun etmediğini dile getirmekten çekinmezken, van Gaal'in gönderilmesi durumunda kimin geleceği konuşulmaya başlandı. Buna göre halen Almanya Futbol Federasyonu'nda sportif direktör olan Mattihas Sammer, Rusya milli takım antrenörü Guus Hiddink ve Werder Bremen antrenörü Thomas Schaaf en yakın isimler olarak gündeme geldi.
Bayern Münih'te antrenör Louis van Gaal takımın yıldız isimlerinden Ribery yanında golcü isim Luca Toni ve milli futbolcumuz Hamit Altıntop'a mesafeli durmuştu.