Trabzonspor Karaman'a emanet

Trabzonspor'da, 3-1'lik Kasımpaşa yenilgisinin ardından Teknik Direktör Hugo Broos ile yolların ayrılmasının ardından takım, Sportif Direktör Ünal Karaman'a emanet edildi.

Yeni teknik adam belirlenene kadar takımı çalıştıracağı açıklanan Karaman, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki idman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un zor bir dönemde olduğunu ama bu dönemi aşacak güce sahip olduğunu söyledi.

Karaman, ilk göreve geldiği dönemde, Trabzonspor'a hizmet adına geldiğini hatırlatarak, "Ve Trabzonspor'un şu geçiş dönemi içerisinde bizden isteği oldu. Bu isteğe bizim kayıtsız kalma şansımız söz konusu olmazdı. Bunu cevaplandırmaya çalışıyoruz'' dedi.

Kadro dışı bırakıldığı açıklanan Rigobert Song, Tony Sylva, Egemen Korkmaz, Gökhan Ünal ve Engin Baytar'ın da bir süre takımdan ayrı çalışacağını ifade eden Karaman, "'Trabzonspor formasını giyen her oyuncu bizim için önemli oyuncu, hepsi ayrı değer. Dolayısıyla hiçbir arkadaşımızı dışlayıp, itilmiş pozisyonuna sokma düşüncemiz söz konusu değil. Trabzonspor, yapacağı her türlü eylemi, her türlü hareketi tepeden tırnağa kendisine yakışır bir şekilde yapar. Belli dönem arkadaşlarımız aramızda olmayacak. Yine kenarda çalışacaklar, ama ruh olarak, duygu olarak içimizde her daim olacaklar. En kısa sürede inşallah herkes kendine ait özeleştiriyi yapıp, 'Trabzonspor'da bir bütünün parçasıyım' diyecek bir ruha ulaştırmaya gayret edeceğiz. Herkesten bu anlayışı bekliyorum. Trabzonspor zor dönemde ama bu dönemi aşacak güce sahip olacak'' diye konuştu.

Karaman, bordo-mavili taraftarlara da seslenerek, zor günde Trabzonspor'un en fazla taraftara ihtiyacı bulunduğuna vurgu yaptı. Karaman, "Takımlarına sahip çıksınlar. Trabzonspor, sahipsiz değil. Çok daha iyi bir Trabzonspor olacak'' dedi.

5 FUTBOLCU KOŞU YAPTI

Bu arada, Trabzonspor'da kadro dışı bırakıldığı açıklanan 5 oyuncu takımla birlikte idman sahasına geldi, ancak aynı sahada takımdan ayrı koşu yaptı.

Bordo-mavili yönetimin yaptığı yazılı açıklamada da 5 futbolcunun durumuna ilişkin şu ifadeler kullanıldı: "Bu arada yapılan değerlendirme sonucunda takıma katkıları açısından büyük beklenti içerisinde olduğumuz oyuncularımız Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Tony Sylva, Gökhan Ünal ve Engin Baytar'ın sezon başından beri ve özellikle de son maçtaki formsuzlukları sebebiyle bir süre özel çalışmaları uygun görülmüştür. Bu oyuncularımızın eski performanslarını kazanarak yeniden takıma katkı sağlaması yönündeki beklentimiz sürmektedir. Alınan karar gereğince gündeme gelen kaptanlık konusu ve kadrodan ayrı çalışacak olan oyuncular hakkındaki nihai karar yeni göreve başlayacak olan teknik direktörün tasarrufuna bırakılacaktır."

BROOS, TESİSLERDEN AYRILDI

Trabzonspor'un yollarını ayırdığı Belçikalı teknik adam Hugo Broos da idman sırasında tesislerden ayrıldı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yöneticilerle bir araya gelen Broos, daha sonra futbolcularla vedalaştı ve tesislerden ayrıldı.

Öte yandan, yardımcı antrenörler Metin Diyadin ve Güray Genç'in de görevlerinden ayrıldıkları bildirildi.