Şöhretlere futbol dersi verdiler

Kırıkkale Bayrak gazetesi ve Yahşihan Belediyesi tarafından düzenlenen Futsal 2009 turnuvası kapsamında Kırıkkale'ye gelerek Şöhretler karması ile bir gösteri maçı yapan Ampute Milli Takımı, oldukça çekişmeli ve zevkli geçen maçın sonunda Kırıkkale Şöhretler karmasını 7–4 yenmeyi başardı.

Futsal 2009 turnuvasında heyecan sürerken sürprizlerde devam ediyor. 

Bir çoğu  güneydoğu gazisi olan Ampute Milli Takımı oyuncuları önceki gün Kırıkkale’ye geldiler. İlk olarak Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret eden milli oyuncular daha sonra Kırıkkale Üniversitesi’nde kapalı spor salonu inşaatının temelini attılar.

Kırıkkale Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda yapılan gösteri maçında Ampute Milli Takımı Kırıkkale şöhretlerini 7–4 yenerken, Ampute Milli Takımı, Kırıkkale’li gençlerin ve seyircilerin büyük  sevgisini kazandı.

Özel Bio-Etik sponsorluğunda ilimize gelen Ampute Milli Takımı oyuncuları, şöhretler karması ile yaptıkları maça çok iyi başladılar. Maçı izlemeye gelen taraftarlarında desteğini alan milli oyuncular, Adem Püskül’ün attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından ataklarını sıklaştıran Ampute Milli Takımı, şöhretler karmasında Kudret Sayın’ın kendi kalesine attığı golle 2-0 öne geçtiler. Maçta etkili bir oyun ortaya koyan Ampute Milli Takımı’nın kaptanı ve maçın etkili ismi Rahmi Özcan’ın köşe atışından attığı gol izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Yediği 3 golün ardından toparlanan Şöhretler karması, Sedat Kaygusuz ile farkı ikiye indirdi. Bu golün ardından Ampute Milli Takımı’nda tekrar sahneye çıkan Rahmi Özcan, takımını dördüncü golünü kaydetti. Bu gole Sedat Kaygusuz cevap verdi. Maçta etkili bir oyun oynayan Rahmi Özcan, bir gol daha bularak farkı üçe çıkartırken Nihat Atalan farkı dörde çıkardı. Kudret Sayın’ın attığı golle farkı üçe indiren şöhretler karması, Metin Yandırmaz ile farkı ikiye indirdi. Maçın son dakikalarında oyuna sonradan giren Ali Budak maçta son sözü söyledi ve maçı 7-4 Ampute Milli Takımı kazandı. Maç sonrasında her iki takım oyuncuları da sahadan kucaklaşarak ayrılırken, maçı izlemeye gelen taraftarlar Ampute Milli Takım oyuncularına büyük ilgi gösterdiler.


Hakemliğini Talat Akbulut’un yaptığı özel maçta Kırıkkale şöhretleri, Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Turan Kıratlı, Başsavcı Metin Yandırmaz, Ağır Ceza Reisi Burhanettin Öksüm, Kırıkkale Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Kırıkkale Özel İdaresi Valilik Genel sekreteri Atanur Aydın, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Kaygusuz, İl Genel Meclis Başkanı Kudret Sayın, Taksim Yatırım AŞ. Kırıkkale Şube Müdürü Murat Arslan, Kırgaz Genel Müdür Yardımcısı Önder Bayram oluşan takım sporcuları, Ankara Bedensel Engelliler Spor Kulübü milli sporcuları, Antrenör Eyüp Yıldırım futbolcular ise Mustafa Özyurt, Eyüp Yıldırım, Nihat Atalan, İsmail Temiz, Ali Budak, Ümit Tepe, Fatih Şentürk, Rahmi Özcan, Adem Püskül, Oğuz Gökçü, Ahmet Dalgalı’dan oluşan takıma karşı oynadı. Maç öncesi Kırıkkale Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekili Turan Kıratlı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal tarafından Antrenör ve Kulüp Başkanı Eyüp Yıldırım’a birer hediye verildi.

Bir konuşma yapan Ampute Milli Takım Kulüp Başkanı Eyüp Yıldırım "2004 yılında başlayan futbol maceramız önce Keçiören’de başladı, daha sonra Ankara başkent oldu, Ankara İl Müdürlüğü, Gençler birliği derken nihayet 2008 de Büyük Başkent Ankara Engelliler olarak değişime devam etti ve 2009 da isim değişikliği ile şimdiki Kulübümüz doğdu. Futbol maceramız hızla devam etmektedir. Futbolcularımız içerisinde gaziler çoğunluktadır. Biz antrenmanlara sağlam futbolcularla çıkıyoruz. Çünkü bizden olan engelli arkadaşlarla yaptığımız antrenmanlarda sakınarak çekinerek oynuyoruz. Kırıkkale’de büyük sevgi seli ve ilgi gördük. Maç boyunca bize yapılan tezahürat toplumdaki yerimizin sağlam olduğunu vurguladı. Herkese teşekkür ederiz” dedi.
 
İbrahim Akpınar/Kırıkkale