Ben yabancı olmadığım için Milli Takım'a çağırılmadım!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Anafen Dershanesi öğrencileriyle biraraya gelen Sivasspor'un eski Teknik Direktörü Bülent Uygun öğrencilerin sorularını yanıtlarken, önemli açıklamalarda bulundu.

Dershane öğrencilerine motivasyonun önemi üzerine bir konuşma yapan Uygun, daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bir öğrencinin kendisine "Milli Takım'dan size antrenörlük teklifi geldi mi?" Sorusunu Bülent Uygun, "Benim adım yabancı olmadığı için teklif gelmedi. Malum yetkili merciler yabancı antrenör alma kararı aldılar. Yabancılara biz de yabancıyız. Dolayısıyla bana ve Türk antrenörlerine teklif gelmez. Ayrıca şunu da belirteyim Türk Milli Futbol Takımı en büyük başarılarını Türk hocalarla aldılar" şeklinde yanıtladı.

Konuşmasında bir yabancı hocaya 8 milyon Euro teklif edilmesini de eleştiren Uygun, "Bu parayla 40 ilimizde sportif tesisler kurarak genç sporcuların elinden tutulabilir. Eminim ki bu tesislerden yetenekli gençlerimiz çıkacak ve futbolumuza gereken katkıyı sunacaktır" dedi.

Sivasspor'un en kısa zamanda eski gücüne kavuşacağı dileklerini belirten Bülent Hoca, "Sivasspor 2 sezondan beri tarih yazdığı bir ortamda bu sene çok şanssız günlerden geçti. Sezon başında yaşadığı talihsizlikleri kelimeler bile tarif edemiyor. Yaklaşık 14 futbolcunun sakat olması, anlaştığımız 4 yabancı futbolcunun çeşitli nedenlerden dolayı gelmemiş olması ve bu maçlardan alınan mağlubiyetler futbolcular üzerinde olumsuz bir etki oluşturdu. Bizim olduğumuz ortamda hedefin yüksek olması nedeniyle istifa etmem gerekiyordu. Antalyaspor galibiyetinden sonra istifa ettim. Sivasspor camiasından takıma sahip çıkmasını istedi" diye kaydetti.

Toplantı sonunda Bülent Uygun, Anafen Dershanesi öğrencilerinden DGS'de dereceye girenlere ödüllerini takdim etti