Henry: İrlanda maçı tekrar oynansın

Dünya Kupası play-off rövanş maçında topu elle kontrol ederek takım arkadaşının gol atmasına yardımcı olan Fransız golcü Henry, İrlanda maçının tekrar oynanması gerektiği belirtti.

Thierry Henry yaptığı açıklamada, hilekar biri olmadığını ve hiçbir zaman olmayacağını ifade ederek, ''Top oldukça hızlı geliyordu. Kontrol etmek için içgüdüsel bir harekette bulundum. Hiçbir zaman topu elle kontrol ettiğimi inkar etmedim. Bunu maçtan sonra İrlandalı oyuncular, hakem ve medyaya da söyledim'' dedi.

Fransız yıldız futbolcu ''Bu durumdan oldukça utanıyorum. Tabi ki en adaletli çözüm bu maçın tekrar oynanmasıdır. Ancak durumun kontrolü bende değil. Biz kazandık ama İrlanda için gerçekten çok üzgünüm. Onlar, fazlasıyla Güney Afrika'da olmayı hak ettiler'' diye konuştu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, maçın tekrarı ya da herhangi bir skor değişimi olmayacağını bildirmişti.

Tartışmalara konu olan play-off müsabakasında, Fransa deplasmanda oynadığı ilk maçta 1-0 galip gelmiş, evindeki ikinci maçın büyük bir kısmını 1-0 mağlup götürürken, uzatma dakikalarında Thierry Henry'nin elle topu düzelttiği pozisyon sonucu Gallas'ın attığı golle durumu 1-1 beraberliğe getirmiş ve Güney Afrika vizesini son dakikada almıştı.