Fenerbahçe Ülker Pınar Karşıyaka'ya mağlup oldu

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, Pınar Karşıyaka'ya 88-76 mağlup oldu.

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, cezası nedeniyle seyircisiz yapılan maçta Pınar Karşıyaka'ya 12 sayı farkla 88-76 yenildi.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında karşılıklı basketler olunca 3. dakika 5-5 beraberlikle geçildi. Bu dakikadan sonra üstünlüğü eline alan Pınar Karşıyaka, Smith'in basketiyle 4. dakikayı 7-5 önde geçti. Konuk ekip, üstünlüğünü koruyarak ilk periyotu da 27-23 önde tamamladı.
Konsantrasyon eksikliği yaşayan ve organize olamayan Fenerbahçe Ülker karşısında rahat skor üreten İzmir ekibi, savunmada da rakibini durdurdu. Smith ve özellikle Toolson'un basketleriyle farkı giderek açan Pınar Karşıyaka, 18. dakikada 17 sayılık üstünlük (48-31) yakaladı. İkinci çeyrekte potası nda sadece 10 sayı gören konuk ekip, ilk yarıyı 21 sayı farkla 54-33 önde kapadı.
İkinci yarıya savunmada iyi başlayan ve 8 dakika içinde sadece rakibinin 2 sayısına izin veren Fenerbahçe Ülker, Ömer'in basketiyle 28. dakika içinde farkı 6 sayıya (56-50) indirdi. İlk yarı sonunda 21 sayı geriye düşen ev sahibi takım, ikinci yarının ilk 8 dakikasında yaptığı savunmayla oyuna ortak olmayı bildi ve çeyreğin bitimine bir dakika kala Serhat'ın üç sayılık basketiyle farkı bir sayıya (58-57) kadar indirdi. Karşılaşmanın üçüncü periyotunu ise Pınar Karşıyaka 60-59 önde geçti.
Fenerbahçe Ülker, son periyotta yaptığı alan savunmasında başarılı olamayınca, Pınar Karşıyaka, Smith'in basketiyle 35. dakikada 8 sayılık üstünlük (70-62) yakaladı. Üçüncü periyotta etkisiz kalan Pınar Karşıyaka, son periyotun ilk 7,5 dakikalık bölümünde potasında sadece 5 sayı gördü. Toolson ile sayılar üreten konuk ekip, 38. dakikada 15 sayılık (79-64) fark yakaladı. Fenerbahçe Ülker'in son bölümdeki gayretleri yeterli olmadı ve Pınar Karşıyaka, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 88-76 kazandı.
Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla üst üste 3. yenilgisini aldı.
Bu arada, karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu da izlerken, yöneticiler özellikle takımlarının maça ortak olduğu noktalarda büyük heyecan yaş adı. Başkan Yı ldırım ve yöneticiler, alkışlarıyla oyuncuları galibiyet için motive etmeye çalıştı.