2012 kayak şampiyonası Erzurum'da yapılacak

Uluslararası Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu, Zürih'te bir toplantı yaparak 2012 Kuzey Disiplini Gençler Dünya Kayak Şampiyonası'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesine karar verdi.

Erzurum’da 2011 yılında yapılacak olan Üniversite Kış Oyunları’yla Türkiye ve dünyanın gündeminden düşmeyen Erzurum’a bir büyük spor organizasyonu daha verildi. Uluslararası Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu’nun Zürih’te yaptığı toplantı da 2012 yılının Kuzey Disiplini Gençler Dünya Kayak Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılmasına karar verildi.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yaptığı açıklamada “Federasyon olarak bu organizasyonu ülkemize kazandırmak adına, Spor Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığımızdan aldığımız destekle yürüttüğümüz yoğun uluslararası çalışmalarımızın meyvesini almış olduk. Buradan bizlere desteklerini esirgemeyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül’e,Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı’ya ve tüm kayak camiamıza teşekkür ediyorum'' dedi.

Türkiye’de kayak sporuyla ilgili uluslararası organizasyonları düzenlemenin sürpriz olmaktan çıktığına dikkat çeken Özer Ayık, “Ülkemizde kayak sporunu, dünya kayak arenasında gelişmiş ülkeler seviyesine taşımayı görev edinen federasyonumuz çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Bu başarı hepimizin tüm kayak camiamızın başarısıdır. Daha büyük başarılara hep birlikte ulaşmak dileğiyle tüm kayak camiamıza sevgi ve saygılarımızı sunuyorum ” diye konuştu.
FIS Kuzey Disiplini Gençler Dünya Şampiyonası düzenli olarak her yıl organize edilen bir organizasyon. Bu Şampiyona’da FIS Kuzey Disiplini Branşlarından Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu ve Kuzey Kombine yarışmaları yer alıyor. Bu organizasyonlar Uluslararası Kayak Federasyonunca tescilleri yapılmış kayakla atlama ve kayaklı koşu pistlerinde yapılıyor.
Erzurum’da düzenlenecek olan 2012 FIS Kuzey Disiplini Gençler Dünya Şampiyonasına 40 civarında ülke, yüzlerce sporcu ve antrenörün katıltması bekleniyor.