Bu yılki şampiyona istediğim gibi geçmedi

Kenan Sofuoğlu, onur konuğu olarak katıldığı Sakarya Ticaret Sanayi Odası'nın (SATSO) meclis toplantısından sonra yaptığı açıklamada, bu yılki şampiyonanın istediği gibi geçmediğini belirtti.

2009 yılındaki şampiyonaya dünya şampiyonu olacağı gözüyle baktığını ifade eden Sofuoğlu, yarıştığı Honda takımının kendi isteği dışında motosikletini değiştirdiğini kaydederek, "Bu karar hiç hoşuma gitmemişti ama sonuçta ben bir pilotum. Honda ne verirse onu kullanmak zorundayım. Şampiyona lideriyken yeni motor gelince şampiyonada altıncı sıraya kadar geriledim. Takımın son yarışlarda iyi çalışmasının ardından motosiklet bayağı bir gelişti ve yarış kazanmaya başladım. Yapabileceğim en iyi işi yaptım. Şampiyonayı dünya üçüncülüğü ile tamamladım. Umut ediyorum 2010 farklı olacak, çünkü motosikletim değişmeyecek. Motosiklet hazır olduktan sonra şampiyon olacağıma inanıyorum. Bunu son yarışlarda gösterdim. Son üç yarışa bakıldığında en çok puan toplayan isim bendim. İnşallah 2010'da tekrar dünya şampiyonluğuna ulaşırım" dedi.

Sofuoğlu, ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun vefatının ardından Türkiye'de yaşamaya başladığını belirterek, Türkiye'de yaşamaya başladığı bir yıllık süre zarfında çevresindeki insanlar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini anlattı ve büyük ihtimalle gelecek yıl Hollanda’ya taşınacağını açıkladı.