2010 Dünya Kupası için son 6 bilet

Güney Afrika'da düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası'na gidecek son 6 takım bu gece oynanacak play-off maçlarının ardından belli olacak.

FRANSA-İRLANDA

İlk maçı deplasmanda tek golle kazanan Fransa büyük avantaj sağladı. Fransa kendi evinde oynayacağı bu karşılaşmada alacağı her türlü galibiyet ve beraberlikle turu atlayan taraf olacak. İrlanda'nın ise turu geçmesine 1-0'ın dışındaki alacağı bütün tek farklı galibiyetler yetiyor. İrlanda'nın 90 dakika sonunda alacağı 1-0'lık galibiyet maçı uzatmalara götürecek.

Fransa'da, Eric Abidal, Jeremy Toulalan, Abou Diaby, Gael Clichy ve Franck Ribery gibi isimler sakatlıkları yüzünden bu maçta forma giyemeyecek.

SLOVENYA-RUSYA


Rusya, alacağı her türlü beraberlik, galibiyetle ve 2-1'in üstündeki bir farklı yenilgilerde turu atlayan taraf olacak. Slovenya'nın tur atlaması için ise 1-0 yeterli olacak. Maçı 2-1 Slovenya'nın kazanması halinde ise karşılaşma uzatmalara gidecek.

BOSNA HERSEK-PORTEKİZ

Dünya Kupası Grup Elemleri'nde Milli takımımızla aynı grupta olan ve gruptan çıkmayı başaran Bosna Hersek ilk maçta Portekiz deplasmanında 1-0'lık mağlubiyetin dezavantajı ile bu maça çıkacak.

Bosna Hersek turu geçmek için gol yemeden iki farklı galip gelmek zorunda. Bosna Hersek'in 90 dakika sonunda alacağı 1-0'lık galibiyet ise maçı uzatmalara götürecek. Portekiz ise alacağı her türlü galibiyet, beraberlik ve 1-0 dışındaki tek farklı mağlubiyetlerde turu geçen taraf olacak.

Portekiz'in dünyaca ünlü yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo ilk maçta olduğu gibi bu maçta da sakatlığı yüzünden forma giyemeyecek.

UKRAYNA-YUNANİSTAN


İlk maçta Atina’da aldığı golsüz beraberlik ile önemli bir avantaj yakalayan Ukrayna, bu avantajı koruyarak turu geçmek istiyor. Yunanistan ise en kötü 0-0'lık beraberlikle maçı uzatmaya götürme peşinde.

Ukrayna'nın kendi evinde oynayacağı bu maçta alacağı her türlü galibiyet Ukrayna'nın tur atlamasını sağlayacak. Yunanistan'ın turu geçmesi için gollü beraberlikler veya galip gelmesi gerekiyor. Normal sürenin 0-0 bitmesi sonucunda maç uzatmalara gidecek.

CEZAYİR-MISIR

Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3.Grup son maçında cumartesi günü Mısır kendi sahasında mucize bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmanın son uzatma dakikalarına 1-0 önde giren Mısır maç böyle bitirse gruptan çıkmayacaktı. Ama 95. dakikada bulduğu golle Mısır adeta bir mucizeyi gerçekleştirdi ve karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Ancak bu galibiyetin ardından grupta Mısır ile Cezayir puanları, attıkları goller, yedikleri goller eşit duruma geldi. FIFA maçtan önce böyle bir tablonun oluşması durumunda tarafsız sahada bir play-off maçı oynanacağını ve turu geçen tarafın bu maçta belli olacağını açıklamıştı. İşte böyle bir maçtan sonra Sudan'da oynanacak play-off maçında bakalım bizleri ne gibi sürprizler bekliyor.

Bu karşılaşmada her iki takımdan birinin alacağı galibiyet tur atlamaya yetecek. Fakat alınacak beraberlikte maç uzatmalara gidecek. Uzatma dakikalarında da skor değişmezse Dünya Kupası 2010'a gidecek takımı penaltı vuruşları belirleyecek.

URUGUAY-KOSTA RİKA

2010 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri play-off ilk maçında Uruguay, Kosta Rika deplasmanından Fenerbahçe'nin defans oyuncusu Diego Lugano'nun attığı tek golle galip ayrılan ve büyük bir avantaj sağlayan taraf olmuştu.

Bu avantajla kendi evinde Kosta Rika'yı ağırlayacak olan Lugano'lu Uruguay'a her türlü beraberlik ve galibiyet yetecek. Kosta Rika'nın ise turu geçmesi için 1-0 dışındaki tüm tek farklı galibiyetler yetiyor. Kosta Rika'nın 90 dakika sonucunda alacağı 1-0'lık galibiyet ise maçı uzatmalara götürecek.