O hareketi yapan kadın gözaltında

Dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki basketbol maçında yaşanan olaylar nedeniyle 1'i kadın 11 taraftar gözaltına alındı.

Yaptığı el hareketleri ile olayları başlattığı tespit edilen Ayşe Demet Karabulut'un geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi'de, Efes Pilsen ile Fenerbahçe arasında play-off final serisi 6'ıncı maçında yaşanan olayları başlatan kişiler arasında bulunduğu da ortaya çıktı.

Fanatik bir taraftar olduğu ileri sürülen Ayşe Demet Karabulut ifadesinde "Bana bozuk para attılar. Yüzüme geldi. Canım acıdı. Bu nedenle sinirle böyle bir hareket yaptım" dedi.

Görüntülerde sahaya inerek Fenerbahçeli oyunculara tokat attığı tespit edilen Erdim Çoşkun ise polise verdiği ifadede, galeyana geldiğini ve bu nedenle taşkınlık yaptığını belirtti.

Poliste işlemleri tamamlanan Ayşe Demet Karabulut(40), Mehmet Erdal Erselih(41), Fırat Düz(30), Bican Ümit Aşğın(18), Hakan Zat(42), Emrullah Kazak(19), Özkan Özdemir(23), Çetin Öztürk(31), Savaş Özdemir(31), Adnan selçuk Özcan(30), Erdim Çoşkun(27) Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Fenerbahçe, maçta yaşanan olaylarla ilgili kendi taraftarları dahil olaya karışanlardan şikayetçi olacak. Fenerbahçe'nin hukuk servisi, sahaya giren ve olaylarda aktif olarak rol oynayan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.