Şampiyon adayı fark yedi

LA Lakers Denver Nuggets'a 105-79 yenildi.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 9 karşılaşmayla devam edilirken günün en önemli maçında Los Angeles Lakers ile Denver Nuggets karşı karşıya geldi.
Pepsi Center'da şampiyonluğun en güçlü adaylarından Los Angeles Lakers'ı ağırlayan Denver Nuggets rakibini 105-79 mağlup etti. Geçtiğimiz sezon Batı Konferansı Finalleri'nde Lakers'a 6. maçta yenilerek NBA finaline çıkmak şansını kaybeden Denver Nuggets bu yenilginin acısını rakibini farklı mağlup ederek çıkardı. Önceki gece Phoenix Suns'ı deplasmanda farklı yenerek üst üste altıncı galibiyetini alan Lakers, Denver deplasmanında bu seriyi de kaybetti. LA Lakers'ın yıldız ismi Kobe Bryant attığı 19 sayıyla bu sezonki en kötü performansına imza atarken maçın ikinci yarısında hiç sayı kaydedemedi. Kobe 11 Nisan 2004'ten beri ilk kez bir devreyi sayı atmadan kapattı. Kobe buna rağmen takımının en skorer ismi oldu.

Atlanta: 97, Boston: 86

NBA'de gecenin sürprizine ise Atlanta Hawks imzasını attı. TD Garden Arena'da şampiyonluğun en güçlü adaylarından Boston Celtics'in konuğu olan Atlanta rakibini 97-86 yenerek rakibine bu sezonki ikinci kendi saha mağlubiyetini yaşattı.
Atlanta'da Jose Johnson attığı 24 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, oyuna kenardan gelen Jamal Crawford attığı 18 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Atlanta'da, Josh Smith 14 sayı, Mike Bibby 13 sayı, Al Horford ise 12 sayı, 13 ribauntla maçı tamamladılar.
Geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan Boston Celtics'te ise Paul Pierce attığı 24 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Kevin Garnett ve Kendrick Perkins 14'er sayıyla maçı tamamlarken Ray Allen ise 10 sayı üretti.

Toronto: 104, LA Clippers: 89


Milli oyuncu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Toronto Raptors, Staples Center'da konuk olduğu Los Angeles Clippers'ı 22 sayı geriden gelerek 104-89 yendi. Rakibine son 7 dakikada sayı şansı tanımayan ve 4 maçlık deplasman serisine galibiyetle başlayan Toronto, bu sezonki 5. galibiyetini aldı. Toronto Raptors'da forma giyen milli yıldız Hidayet Türkoğlu ilk beşte başladığı karşılaşmayı 9 sayı, 3 ribaunt, 5 asist ve 1 top çalma ile tamamladı. Yaklaşık 29 dakika süre alan Hidayet, iki sayılık
atışlarda 3/5, üç sayılık atışlarda ise 1/2 isabet ile oynadı.