Gönlüm Kartal'dan yana

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, derbi hakkında konuştu.

Polat, '1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GSYİAD) Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlediği bilgilendirme toplantısına katıldı. Burda gazetecilerle sohbet eden Polat, gazetecilerin haftasonu oynanacak Beşiktaş- Fenerbahçe derbisi hakkında sordukları soruya; "Gönlümden Beşiktaş'ın galip gelmesi geçiyor. Zaten normal sonuç bu olur" dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM

Fenerbahçe ile oynadıkları derbi maçına da değinen Polat, hakem Bünyamin Gezer'in kortuğunu ifade etti. Bu maçta hayal kırıklığına uğradığını dile getiren Başkan, bunun nedeni olarak hakemin maçı iyi yönetememesi olarak gösterdi. Polat; yedikleri golün ofsayt olduğunu, penaltının tartışmalı olduğunu, Keita'nın gördüğü kart pozisyonu içinse hakemin suçlu olduğunu söyledi.

FENERBAHÇEYİ İYİ AĞIRLAYACAĞIZ

Başkan Polat, Fenerbahçe'yi, Ali Sami Yen Stadı'nda en güzel şekilde ağırlayacaklarını söyledi. Bütün kulüplere maç öncesinde yaptıkları yemek davetini Fenerbahçe'ye de yapacaklarını belirten Polat, bir hafta öncesinden, taraftarlara, olay çıkmaması için telkinde bulunacaklarını kaydetti.

ELANO İSTİKRARLI DEĞİL

Başkan Polat, Elano, Leo Franco ve Arda hakkındaki soruları da yanıtlarken, Elano'nun bir türlü istikrarlı bir şekilde oynayamadığını kaydederek, ''Tam oynamaya başlayacak, Brezilya'ya milli takıma gidiyor. Ben ABD'ye gidiyorum, 2-3 gün kendime gelemiyorum. Onlar nasıl futbol oynuyor, şaşırıyorum. Yoksa Elano'nun kalitesinden hiç kuşkum yok'' dedi.

Arda'nın baskı altında olduğunu, ancak bunun üstünden geleceğine inandığını vurgulayan Polat, Leo Franco'nun yediği gollerle ilgili ise sadece bu oyuncuyu suçlamamak gerektiğini belirtti.

Bu arada, gazetecilerin, Hürriyet Gazetesi Spor Koordinatörü Ercan Saatçi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Polat, şunları söyledi:

''Medyada Fenerbahçe taraftarı spor müdürleri de var. Biz bunlara bir şey diyor muyuz? Burada sıkıntı, bazı mevkilerde taraflı olamazsınız. Futbol Federasyonu başkanı taraf olabilir mi? Taraflı bir kişinin spor gazetesinin başında olması, Galatasaray'ı rahatsız ediyor.''

Deplasmandaki Diyarbakırspor maçında, çok mükemmel şekilde ağırlandıklarını da dile getiren Polat, ''Daha şimdiden, onları nasıl ağırlayacağımızı düşünmeye başladım'' ifadesini kullandı.