'İstatistikler çok çalışmamızın eseri'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, çok çalışmalarının sayesinde bugünkü istatistikleri elde ettiklerini söyledi.

Chirstoph Daum 'Teknik Analiz' programında takımının performansını değerlendirdi. Sezon başından beri 21 maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi gibi çok iyi bir istatistik yakaladıklarını belirten Daum, ''İstatistiklere bakıldığında, ortaya çıkan tablodan memnun olabiliriz, çünkü gerçekten de iyi görünüyor. Sezon başından bu yana çok çalıştık ve başarılı bir grafiği hakettik. Artık bundan sonra bu başarılı performansın daha iyisini yapabileceğimizi düşünmeli ve sonuna dek başarılı bir biçimde yolumuza devam etmeliyiz'' dedi.

Fenerbahçe'nin, bugüne dek yaptığı maçlarda, isabetli pas konusunda yüzde 78 gibi yüksek bir oran tutturması konusunda, ''Pas kalitesi bizim için çok önemli, çünkü top bizdeyken rakip takım gol atamaz. Topun mümkün olduğu kadar bizde olmasını istiyoruz. Bu konuda antrenmanlarda çok çalışıyoruz ve bu istatistikler de bizim bu konuda başarılı olduğumuzu gösteriyor'' diyen Daum, Fenerbahçeli futbolcuların 468 top çalmayla farklı bir alanda yine iyi bir istatistik yakaladıklarının hatırlatılması üzerine de, ''Top çalma konusunda takımın gösterdiği performans çok sevindirici. Bizim genel taktiğimiz, pres yapıp rakibe baskı yaratmak ve topu mümkün olduğunca erken ele geçirmek. Biz bu konularda sürekli çalışıyoruz. Tabii ki çalışmalarımızın karşılığını görünce de mutlu oluyoruz'' karşılığını verdi.

Turkcell Süper Ligi'nde, 7 golle en az gol yiyen ikinci takım olmaları hakkında: ''Bir takım, bizden daha az gol yemiş. Demek ki daha iyi olabiliriz ve olmalıyız. Genel anlamda az gol yemişiz, bunu biliyoruz. Bu, takımın savunma anlayışının iyi olduğunu gösterir. Biz, kaleci dışında 9 futbolcuyla top rakipteyken bir an önce savunmaya geçmek istiyoruz. Yalnızca 1 futbolcuyu önde bırakıyoruz. Bu anlayışımızı takım gün geçtikçe daha iyi sahaya yansıtıyor'' dedi.

Fenerbahçe'nin, 133 gol pozisyonuyla en çok gol pozisyonuna giren ve bunların 43'ünü golle sonuçlandıran bir takım olduğu belirtilince Daum, ''Girdiğimiz gol pozisyonlarındaki başarımız yüzde 33 oranında. Avrupa'daki takımlara bakıldığında, yüzde 21 iyi bir sonuçtur. Biz yüzde 30'un da üzerindeyiz. Tabii bu da bizim için sevindirici bir istatistik'' dedi.

VOLKAN GÜÇLÜ BİR KAREKTERE SAHİP


Daum Volkan Demirel hakkında sorulan soruya: ''Volkan birçok maçta inanılmaz kurtarışlar yaptı ama kimi maçlardaki pozisyonlarda da daha iyi olması gerekiyordu. Bunu o da biliyor. Genel anlamda Volkan'dan çok memnunuz. Kalecinin mevkisi çok özeldir. Yalnız kaleciler topa eliyle dokunabilirler. Futbolcular hata yaptığında, diğer futbolcu arkadaşları onların hatasını telafi edebilir, ama kaleciler hata yaptığında bunu telafi etmek zordur, bedeli ağır olur ve çoğu zaman kalecilerin hatası golle sonuçlanır. Bu nedenle kaleciler önemlidir. Kalecilerin çok güçlü bir karaktere sahip olmaları gerekmektedir. Volkan, güçlü bir karaktere sahip. Volkan'dan her anlamda çok memnunuz'' diyerek cevap verdi.