Trabzonspor yönetimi devam kararı verdi

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, teknik direktör değişikliğini düşünmediklerini söyledi.

Beşiktaş maçı sonrası çalkantılı günler yaşayan Trabzonspor'da, yönetim kurulu gerçekleştirdiği haftalık olağan toplantıda yola devam kararı alırken, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ise teknik direktör değişikliğini düşünmediklerini söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Kulüp Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu başkanlık yaparken, toplantıda gündeme yönelik konular görüşüldü. Takımın durumunu masaya yatıran yönetim kurulu, teknik direktör Hugo Broos'un göreve devam etmesinin daha uygun olacağı yönünde görüş birliğine vardı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kulüp Genel Sekreteri Hasan Yener, teknik direktör değişikliğini düşünmediklerini belirterek, Aralık ayında yapılacak olan mali genel kurulda seçim maddesinin olmayacağını söyledi. Yener, "Beşiktaş maçında alınan sonuç sonrası hocanın ve yönetimin tartışılması doğaldır. Hoca değişikliği düşünmüyoruz. Aralık ayında yapılacak olan mali genel kurula seçim maddesi tüzük gereği koyamayız. Futbol kulüplerinin yöneticileri daima başarı için görevdeler. Ama her zaman herşey istediğiniz gibi olmuyor. Geçen yıl Fenerbahçe, Galatasaray bu tür sorunları yaşadı. Bunlar olabiliyor. Trabzonspor için her şey ligde bitti demek son derece yanlış. Hedeflerimizin başında UEFA Ligi vardı ama olmadı. Bazı hedeflerden uzaklaştık ama bu dünyanın sonu değil. Hedef hiç bir zaman tek değil önümüzdeki dönem Türkiye Ligi yarışı var. Türkiye Kupası var. Avrupa Kupaları'na katılmak hedefleri var" dedi.

Yönetim kurullarının öncelikli görevinin futbol kadrosunu oluşturmak olduğunu belirten Yener, "Bunu yaptıktan sonra hangi oyuncunun ne zaman kullanılacağı, nasıl yararlanılacağı teknik kadronun bileceği bir iştir. Yönetim kurulu ben şu futbolcuya bu kadar verdim. Bu oynayacak diye bir müdahalesi söz konusu değil. Trabzonspor'da bu hiç olmaz. Trabzonspor'un geleneğinde teknik kadroya müdahil olmamak vardır. Yarış devam ediyor. Bu kadroya her zaman ihtiyacımız olacak. Teknik kadroda bu oyuncuları değerlendirecek" şeklinde konuştu.

Öte yandan Trabzonspor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Teknik Direktör Hugo Broos yönetiminde yapılan çalışmaya Milli Takımlarda bulunan Song, Cale ve Gabriç katılmazken, dizinde problem olan Gökhan Ünal salonda çalıştı. Ayağında ağırı hisseden İbrahim Yattara ise çalışmayı yarıda bırakarak soyunma odasına gitti. Bordo-mavili takım Kasımpaşaspor maçı hazırlıklarına yarın yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.