Fenerbahçe'de Tanjevic depremi

Efes Pilsen'e karşı üst üste alınan 6. yenilgi takımda belirsizliklere yol açtı

Fenerbahçe'de sular durulmuyor. Efes'e karşı alınan yenilgi; Oyuncuların isyan bayrağı çekmesine ve Başkan Aziz Yıldırım'ın Tanjevic'e verdiği desteği çekmesine neden oldu.
Geçen sezon final serisinin ardından coach Bogdan Tanjevic’e yönelik eleştirilere göğüs geren, kısa bir süre önce de “O’nu eleştiren karşısında beni bulur” açıklamasını yapan Başkan Aziz Yıldırım’ın üst üste altıncı yenilgi sonrası küplere bindiği ortaya çıktı. Yıldırım’ın, taraftarın sevgilisi olan Solomon’un gönderilmesi sırasında da ‘eldeki guardlar yeterli’ onayını aldığı Tanjevic’e olan güveni bu yenilgiyle iyice sarsılırken, Karadağlı çalıştırıcı ile Başkan’ın arasına bu yüzden kara kedi girdiği öğrenildi.

Başkan’ın, geçtiğimiz sezon sonunda gönderileceği yönünde dedikodulara “Hiçbir yere gitmiyor” diyerek son verip güven tazelediği Tanjevic’e olan desteğini çektiği ve kötü gidişin devam etmesi halinde sezon sonunu beklemeden tecrübeli çalıştırıcı ile ipleri koparabileceği belirtildi.

Sarı-Lacivertli takımdaki oyuncuların da Bogdan Tanjevic’in sistemine yönelik eleştirileri dillendirmeye başlaması ve bunu saha içinde gösterdikleri reaksiyonlarla dışa vurmaları da Sarı-Lacivertli yönetimin Tanjevic’e olan sempatisini ortadan kaldırdı. Oyuncuların birkaçmaçtır kenara geldikleri sırada Karadağlı çalıştırıcı ile uzun süreli tartışmaları dikkat çekerken, Efesmaçında Semih ile Tanjevic arasında küfürleşmeye varan diyalog ise büyük tepki topladı.

Fenerbahçe Yönetimi'nin Tanjevic'in yerine  Efes Pilsen'in eski coachu Oktay Mahmuti'yi düşündüğü gelen bilgiler arasında.