Beşiktaş rekor kırdı

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe 8'de 8 yaparak rekor kırıp zirveye yerleşti ama ezeli rakibi Beşiktaş'a medyada zirveyi kaptırdı.

Her ay düzenli olarak hazırlanan ayın medya gündemi raporuna göre, eylül ayında spor basınına damgasını vuran takım Beşiktaş oldu.

Aylardır Türkiye'nin gündeminde olan Fenerbahçe'yi geride bırakarak zirveye yerleşen Beşiktaş, toplam 17 bin 823 haber ve yazıya konu oldu. Ligde ve şampiyonlar liginde sergilediği düşük performansla dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ın haber sayısı yüzde 4 oranında artış gösterdi. Beşiktaş'ın ekranlarda kalma süresi ise 90 saate yakın.

Aynı araştırma sonuçlarına göre, ayın en çok haber olan ikinci spor kulübü Galatasaray. Önceki döneme oranla haber sayısı düşmesine rağmen, listenin ikinci sırasına yerleşen sarı-kırmızılılar, toplam 14 bin 601 habere konu oldu ve ekranlarda kalma süresi ise 106 saat olarak belirlendi.

Lig'de sergilediği başarılı performansıyla spor gündemini üzerine çeken Fenerbahçe'nin, medyanın en çok haber olan takımlar sıralamasında geriye düşmesi ise dikkat çekti. Fenerbahçe, ay boyunca 13 bin 754 haberde yer alırken, takımın ekranlarda kalma süresi 91 saate ulaştı.

Araştırma sonuçlarına göre, ayın en çok habere konu olan diğer spor kulüpleri, 8 bin 206 haberle Trabzonspor ve 5 bin 479 haberle Büyükşehir Belediye Ankaraspor oldu.