Ankaraspor için karar verildi

Tahkim Kurulu, Ankaraspor hakkında 'bir alt lige düşürülmesi' kararını dün yaptığı toplantı sonucu oy birliği ile onayladı.

Tahkim Kurulu tarafından yapılan açıklamada: "TFF Statüsü’nün ilgili maddelerinde, hiçbir gerçek veya tüzel kişi, herhangi bir müsabaka ya da turnuvanın dürüstlüğünü herhangi bir biçimde zedeleyecek şekilde birden fazla kulübü yönetemez veya kontrolü elinde bulunduramaz. Kulüp Tescil Talimatı’nın 17. maddesinde, gerçek veya tüzel kişiler, aynı ligdeki birden fazla kulübün hissedarı veya yönetim kurulu üyesi olamazlar. Çoğunluk hisseleri veya yönetime hakim hisseleri aynı gerçek veya tüzel kişiliğe ait kulüpler, aynı ligdeki müsabakalara iştirak edemezler.” 

AHMET GÖKÇEK'İN CEZASI İNDİRİLDİ


Toplantıda ayrıca Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek ile Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz’ın 6 aylık hak mahrumiyeti cezaları 3 aya indirildi. Ankaragücü’nün 15 yöneticisine verilen 3’er ay hak mahrumiyeti cezası da 15 günle sınırlandırıldı.

FEDERASYON KARAR VERECEK

Kararın ardından Başkent ekibinin ilk 4 haftada oynadığı maçların nasıl tescil edileceği de merak konusu oldu. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun bugün bir toplantı yaparak, Ankaraspor’un geçmiş maçlarıyla ilgili karar vereceği ifade edildi. Başkanvekili Lütfi Arıboğan’ın konuyla ilgili olarak saat 14.00’te basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.