Millilere domuz gribi uyarısı

Tegelen kasabasının sağlık sorumlusu, “Bu civarda domuz gribi vakalarına rastlandı. Ellerinizi sürekli bol su ve hijyenik sabunlarla yıkayın” uyarısını yaptı.

Milli Takım’da domuz gribi alarmı verildi. 2010 Afrika Dünya Kupası elemelerinde 10 Ekim tarihinde Belçika ile oynanacak hayati karşılaşmanın hazırlıkları için Hollanda’nın Tegelen kasabasına giden Ay-yıldızlılara, dünyayı etkisi altına alan ölümcül gripten korunmaları için çeşitli uyarılar yapıldı. O bölgenin sağlık sorumlusu domuz gribi vakalarının yaşandığının altını çizerken, bunu duyan Milli Takım yetkilileri hemen harekete geçti.

OTELDE GRİP TOPLANTISI

Avrupa’da salgın hale gelen bu ölümcül virüsten nasıl korunacakları hakkında Milli Takım kafilemize bilgiler veren Hollandalı doktor, “Etraftaki yabancı insanlara dikkat edin. Bu kasaba ve civarlarında domuz gribi vakaları göründü. Yayılmaması için önlemler alsak da kasabaya gelen kişilerin dikkatli olması lazım. İster istemez açık havada çeşitli objelere temas oluyor. Bunu engelleyemezsiniz ancak bu tip bir durumun yaşanması halinde ellerinizi hijyenik bir sabunla yıkayın” diyerek kamp yapılan otelde kısa bir toplantı yaptı. Bu tip durumlar için önceden tedbirli olan Milli Takım kafilesi ise önce Hollanda daha sonra ise yapılacak Belçika seyahatleri için özel doktorlar ve sağlık ekibini hazır tuttu.

TERİM TRİBÜNE ÇIKIYOR

BU arada Milli Takımlar patronu Fatih Terim, dün bir araya geldiği oyuncularıyla uzun uzun sohbetler yaptı. Öğrencilerinin sıkıntılarını dinleyen tecrübeli teknik adam, moralleri bozuk olduğu gözlenen Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolcularla yakından ilgilendi. Kritik Belçika ve Ermenistan karşılaşmaları öncesinde konsantrasyonu en üst seviyede tutmak adına adeta ’beyin yıkayan’ Fatih Terim, yaptığı mini toplantıda, “Her şeyi unutun, Milli Takım’a konsantre olun. Önümüzde çok kritik 2 sınav var. Bu maçlarda puan kaybına kaybetmeyelim, kayıpsız geçelim” mesajını yolladı.

Belçika karşısında Bosna maçındaki olaylar nedeniyle takımını tribünden idare etmek zorunda kalacak olan Fatih hoca, bu durumun da takımın moralini bozmaması gerektiğini belirtti.