Architon Türkiye Offshore şampiyonası sona erdi

Architon Türkiye Offshore Şampiyonası, sona erdi.

Mersin'de gerçekleştirilen şampiyonanın son ayağı büyük çekişmeye sahne oldu. 14 maratonun ardından Kerem Tuncer ve Alper Akdilek'ten oluşan 'Stihl Takımı', mutlu sona ulaştı. Turnuvanın tek bayan sporcusu Berna Mulhbauer, eşi Josef Mulhbauer ile adını ikinciliğe yazdırdı.

İstanbul Offshor Kulübü tarafından organize edilen, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından da desteklenen şampiyonanın son ayağı da tamamlandı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park içindeki Barış Meydanı ile Mersin Yat Limanı arasındaki parkurda gerçekleştirilen yarışlarda kıyasıya rekabet yaşanırken, havanın güneşli olması seyredenleri keyiflendirirken, denizin dalgalı olmasıysa takımlara zor anlar yaşattı.

RAKİBİNİN MOTORUYLA YARIŞA DEVAM ETTİ
Dünkü yarışlarda talihsiz bir kaza yaparak takla atan ancak buna rağmen şampiyonanın son ayağına katılan Stihl takımı, yarış esnasında teknik arızalar nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadı. Motorunda ciddi bir sorunla karşılaşan Stihl takımı, rakipleri Miele takımı pilotu Josef Muhlbauer'in yedek motorunu takmak zorunda kaldı. Bu durum da takımların birbirlerini ne kadar desteklediğini ortaya koydu. Şampiyonanın Adana ayağında da aynı motorun, motor kapağını Adana APA takımı kullanmıştı.
Saatte yaklaşık 90 mil hız yapan 225 beygir gücünde motorlara sahip sürat teknelerinin rekabeti, keyifli anların yaşanmasına neden olurken, şampiyonanın 14. ve son ayağında birinciliği; Berna ve Josef Mulhbauer'in oluşturduğu 'Miele' takımı elde ederken, Kerem Tuncer ve Alper Akdilek'ten oluşan 'Stihl' takımı ikinci, Murat Leki ve Hamdi Kitapçı'dan oluşan 'Viking' takımı da üçüncü oldu.