Açılımın takımı ilk maçına çıktı

7 yıl öncesine kadar yasaklı olan Dersim ismiyle kurulan Dersimspor, Tunceli Atatürk Stadyumu'nda Muş Zaferspor ile bir dostluk maçı yaptı.

Türkiye'nin amatör ve profesyonel liglerinde futbol takımı olmayan birkaç ilden biri olan Tunceli'de birkaç ay önce ilin eski adı olan Dersim ile kurulan Dersimspor, Muş Zaferspor ile Atatürk Stadyumu'nda dostluk karşılaşmasına çıktı.

1996'dan sonra Atatürk Stadyumu'nda maç izlemeyen Tuncelililer de maça büyük ilgi gösterdi. Tunceli Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, kurum amirlerinin de şeref tribününden izlediği maçın başlamasıyla birlikte tribünlerde büyük coşku yaşandı.

Seyircilerin 90 dakika boyunca alkışlarla destek olduğu maçta Dersimspor ile Muş Zaferspor 2-2 berabere kaldı.

Torunu Dersimspor'da oynayan 72 yaşındaki Elif Yıldırım da maçı izleyenler arasındaydı. Hayatında ilk defa futbol maçı izlemeye geldiğini söyleyen Yıldırım, Dersimspor'un başarılı olacağına inandığını belirtti.

Tunceli Atatürk Stadyumu'nda ilk maçını yapan Dersimspor takımının yöneticileri de gerek yetkililerden gerekse de iş adamlarından destek beklediklerini ifade etti.

Kulüp yöneticilerinden Sinan Tutuman, "Kulübü iyi kötü bir yerlere getirdik. Ancak nakdi yardım ve malzeme yardımına ihtiyacımız var. Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Nihat Özdemir yardımcı olacağını söyledi. Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen maddi manevi destek vereceğini söyledi. Kendi imkanlarımızla bir maç yaptık. Muşspor'u kendi imkanlarımızla buraya getirdik. Sonrası değerli büyüklerimize ve işadamlarımıza düşüyor" dedi.

Kulüp yöneticilerinden Ulaş Şahin ise, "İyi bir dostluk maçı oldu. İşadamlarımızdan kulübe destek olmalarını ve sonraki maçlarda yanımızda olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.