Keita'dan çarpıcı açıklamalar

Fenerbahçe ile oynanan derbide Roberto Carlos'a yumruk atarak kırmızı kart gören Fildişi sahilli futbolcu Abdul Kader Keita çarpıcı açıklamalarda bulundu

Gördüğü kırmızı karttan dolayı arakdaşlarını sahada yalnız bıraktığından dolayı üzgün olduğunu söyleyen futbolcu, Galatasaray'da mutlu bir dönem geçirdiğini ve kendisine büyük özen gösterildiğini belirtirken, Fenerbahçe derbisinde alınan yenilgiden dolayı kendisini sorumlu hissettiğini ifade etti.

Kendileri için çok önemli bir maçı kaybettiklerini ve bu durumun hoşlarına gitmediğini kaydeden Keita, ''Çok önemi olabilecek bir noktada kendimi kırmızı kartla oyun dışında buldum. Hem çok üzgünüm, hem de mağlubiyetten dolayı kendime pay çıkarıp, kendimi sorumlu hissediyorum. Belki oyunda kalsaydım farklı olabilirdi. Profesyonel bir futbolcu olarak, derbi maçta oyunda kalmayı becerebilmeliydim. Bu nedenle son günlerde keyifsiz ve rahatsız hissediyorum kendimi'' diye konuştu.

Oyun içinde kırmızı kartı görür görmez, yapmaması gereken bir şeyi yapmış olduğunu hissettiğini söyleyen Abdel Kader Keita, ''Yaptığım şeyin ne yeri, ne de zamanıydı. Rakip oyuncunun (Roberto Carlos) o ana kadar bana bir çok müdahalesi olmuştu. Formama asılmış, çelme takmış ve vurmuştu bana. Sinirliydim. Tünelden soyunma odasına giderken, kendi kendime, 'Yapmamam gerekirdi' diye düşündüm'' ifadesini kullandı.

CARLOS'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Abdel Kader Keita, yumruk atarak kırmızı kart gördüğü pozisyon için Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos'dan özür diledi.
Maçtan sonra Roberto Carlos'la konuşacak fırsatları olmadığını belirten Keita, ''Her ikimiz de profesyoneliz ve saha içinde olayların bazen bu noktalara ulaşabileceğini biliyoruz. Bu program aracılığıyla üzüntülerimi iletmek isterim öncelikle. Roberto Carlos'dan ve kendilerine iyi örnek olma zorunluluğu taşıdığım herkesden özür dilerim. Kendimi kontrol etmeyi başaramadım. Bu nedenden dolayı özür dilemeliyim herkesten'' diye konuştu.

''GÖZLERİMDEN BİRİNİ KAYBETMEK PLANIMDA YOK''


Sarı-kırmızılı futbolcu, derbi maçta tribünden atılan pet su bardağının gözüne isabet etmesi ve sonrasındaki hareketlerine açıklık getirirken, meydana gelen olayın tehlikeli olabileceğine dikkati çekti.

Pet su bardağını ve maç topunu alarak saha kenarına kadar gitmesiyle ilgili, ''Yetkililerin durumdan haberdar olmasını istedim'' diyen Keita, ''Benim Türkiye'de oynayan yabancı bir futbolcu olarak, kariyer planımın içinde iki gözümden birini kaybetmek yok. Benim bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var. Onlar da benim kariyerimin devamıyla hayatlarını mutlu sürdürebilirler. Bunu hatırlatmak gerek'' şeklinde konuştu.

Oldukça gergin bir havada başlayan Fenerbahçe derbisinde istedikleri futbolu sergileyemediklerine vurgu yapan Keita, bunun çeşitli sebepleri olduğunu dile getirdi.
Takım olarak bu zamana kadar sergiledikleri oyunu ve uyumu Fenerbahçe karşısında ortaya koyamadıklarını belirten Keita, ''Bunu hazırlayan bazı etkenler de oldu. Maç öncesinde ısınma dakikalarından itibaren başlayan hoş karşılanmayacak olaylar vardı. Daha ısınıma sırasında rakip oyuncu tarafından başlatılan bir kavga vardı. İnsan kendisine soruyor, 'Olanlar stratejinin bir parçası mı?' diye. Sahaya atılan yabancı maddeler oldu. Maçı bitirebilecek miyiz acaba diye düşünüyor insan. Takım olarak kendi oyununu oynayamayabiliyor. Kendi açımdan bunu hissettim. Takım olarak sezon boyunca gösterdiğimiz uyumu sergileyebilseydik, bu maç muhakkak öyle sonuçlanmayacaktı'' diye konuştu.

Keita ayrıca, teknik direktör Frank Rijkaard'ın maç öncesi ve devre arasında kendisini özellikle uyardığını, ancak kendisinin gerekeni yapamadığını sözlerine ekledi.