Derbinin faturası kesildi

Olaylı gecen derbinin cezaları belli oldu. Kadıköy 2 maç kapatıldı, Bilica ve Keita'ya 3'er maç ceza verildi

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların cezalarını belirledi. Sarı-lacivertli kulüp 2 maç seyircisiz oynama cezası alırken, Bilica ile Keita da 3'er maç men cezasına çarptırıldı. Ancak bu cezalar beraberinde önemli soru işaretlerini getirdi.

1- Seyircisiz oynama cezası, Ankaraspor maçını kapsayacak mı? Kanarya, sahasında sırasıyla Ankaraspor, Kasımpaşa ve Ankaragücü ile karşılaşacak. Süper Lig'in 11. haftasında Kayseri deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe'nin, fikstüre göre 12. hafta Ankaraspor'la karşılaşması gerekiyor. Ancak Tahkim Kurulu'nun "Ankaraspor'un ligden düşürülme" kararını onaması nedeniyle sarı-lacivertli takım, bu maçı oynamadan 3-0 hükmen kazanmış sayılacak.

2- Bilica'ya verilen ceza, Ankaraspor maçını kapsayacak mı? Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'a yumruk attığı TV görüntülerinden tespit edilen Fenerbahçeli Bilica, 3 maç men cezası aldı. 1. sorudaki aynı karışıklık Brezilyalı futbolcu için de geçerli. Bilica'nın, takımının bay geçeceği Ankaraspor maçında cezalı sayılıp sayılmayacağı merak konusu. Eğer Ankaraspor maçı geçersiz sayılırsa Sambacı, 13. haftadaki Beşiktaş-Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

Futbol Federasyonu'ndan şu ana kadar bu konularda bir açıklama yapılmadı.