NBA 2009-2010 sezonu başladı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2009-10 sezonu heyecanı 4 maçla başladı İlk güne Kobe Bryant damgasını vurdu

Basketbol tutkunlarının merakla beklediği NBA'de yeni sezon heyecanı başladı. Normal sezonun ilk gününde TSİ sabaha karşı 4 maç oynandı.

Boston: 95 - Cleveland: 89
Günün en önemli maçında şampiyonluğun iki güçlü adayı Boston Celtics ile Cleveland Cavaliers, Cleveland'ın sahası Quicken Loans Arena'da karşı karşıya geldi. Boston, LeBron James'in takımı Cleveland'ı deplasmanda 95-89 yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Boston Celtics'te Paul Pierce attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, topladığı 11 ribauntla da 'double-double' yaptı. Boston'da 'double-double' yapan bir başka isim 13 sayı, 10 ribauntluk başarımıyla tecrübeli Kevin Garnett oldu. Oyunca bench'ten dahil olan Rasheed Wallece ise 12 sayılık katkısıyla dikkat çekti.

Geceyi kendi evinde aldığı mağlubiyetle kapatan Cleveland Cavaliers'ta ise 'Kral' lakaplı LeBron James'in 38 sayı, 4 ribaunt, 8 asistlik başarımı takımını galibiyete taşımaya yetmedi. Shaquille O'Neall 10 sayı, 10 ribauntluk katkısıyla 'double-double' yaparken, Mo Williams ise 12 sayı üretti.

LA Clippers: 92 - LA Lakers: 99
NBA'in son şampiyonu Los Angeles Lakers, sezonun açılış maçında bir başka Los Angeles takımı Clippers'ı Staples Center'da ağırladı. Lakers rakibini 99-92 mağlup ederken, takımın yıldız ismi Kobe Bryant 33 sayı, 8 ribaunt, 3 asistlik başarımıyla maça damgasını vurdu. Bryant'ı 26 sayı, 13 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yapan Andrew Bynum izlerken, Lamar Odom da 16 sayı, 13 ribauntla takımının galibiyetinde büyük pay sahibi olan isimler arasında yer aldı.

Geceyi deplasman mağlubiyetiyle kapatan Los Angeles Clippers'ta ise Eric Gordon, attığı 21 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Oyuna ilk 5 başlayan isimlerden Chris Kaman 18 sayı, 16 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken, Marcus Camby ise 14 sayı üretti.

Houston: 87 - Portland: 96
Sezonun ilk maçında sahasında Houston Rockets'ı ağırlayan Portland Trail Blazers, rakibini 96-87 yenerek sezona galibiyetle başladı. Portland'da oyuna sonradan dahil olan Travis Outlaw attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Brandon Roy ise 20 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

Geceyi yenilgiyle kapatan Houston Rockets'ta ise Aaron Brooks 19 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Oyuna ilk 5 başlayan Houston'lı oyuncular sadece 48 sayı üretirken bench'ten gelen oyuncuların katkısı ise mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Washington Wizards: 102 - Dallas: 91
American Airlines Arena'da Dallas Mavericks'in konuğu olan Washington Wizards rakibini 102-91 yenerek sezona önemli bir deplasman galibiyeti ile başladı. Gilbert Arenas attığı 29 sayıyla takımının galibiyetinde başrol oynarken, oyuna sonradan dahil olan isimlerden Andray Blatche 20, Randy Foye ise 19 sayıyla skora önemli katkı sağladılar.

Geceyi kendi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan Dallas Mavericks'te ise Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin 34 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Dallas'ta Shawn Marion 16, oyuna sonradan dahil olan Jose Barea ise 13 sayıyla maçı tamamladı.

NBA'de normal sezona TSİ sabaha karşı oynanacak 12 karşılaşmayla devam edilecek.