Bünyamin Gezer'e derbiden geçer not

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini tatil etmediği gerekçesi ile eleştirilen Bünyamin Gezer, karşılaşmanın gözlemcisi Yavuz Karaozan'dan 'pekiyi' aldı.

Karaozan, Gezer'in genel anlamda son derece iyi bir maç yönettiğini raporunda ifade etti ve 8.3 verdi.

KARARLARI DOĞRUYDU

Raporunu Futbol Federasyonu'na dün gönderen Karaozan, Gezer'in önemli bir hata yapmadan 90 dakikayı tamamladığını bildirdi. Karaozan, Gezer'in kararlarının tamamına yakınının doğru olduğunu ve otoriter bir yönetim gösterdiğini belirtti.

Bünyamin Gezer'in ayrıca kartlarda standardı sağladığını vurgulayan Karaozan, genç hakemin yardımcıları ile de çok iyi bir uyum gösterdiğini kaydetti. Karaozan, yardımcı hakemlere de 8.3 verdi.

Merkez Hakem Kurulu, Yavuz Karaozan'ın bu raporu doğrultusunda Bünyamin Gezer'e bir ya da iki hafta sonra yine maç vermeyi kararlaştırdı. Normal şartlar altında Gezer'e bu hafta da maç vermeyi düşünen Merkez Hakem Kurulu, zorlu bir derbi sonrası genç hakemin zihinsel anlamda yorgunluğunun geçmesi amacı ile bir hafta dinlendirme kararı aldı.

ÇOK YÜKSEK NOT

Bu arada hakem Bünyamin Gezer'e verilen 8.3'ün, sezonun en yüksek notlarından biri olduğu hatırlatıldı. Gezer'e verilen notun karşılığının 'pekiyi' olduğuna dikkati çeken yetkililer, fiiliyatta hiçbir hakeme 9 ve üzeri not verilmediğini belirttiler.

HANGİ NOT NEYİ İFADE EDİYOR?

9.0-10 Mükemmel performans (eksiksiz)
8.5-8.9 Çok iyi (övgüye değer performans)
8.0-8.4 İyi (etkin performans)
7.9 Bariz önemli bir hata, aksi takdirde 8.3 +
7.8 Bariz önemli bir hata, aksi takdirde 8.0 8.2
7.5-7.7 Tatminkâr (iyileştirilmesi gereken hususlar)
7.0-7.4 Yetersiz (beklenenin altında)
6.0-6.9 Zayıf performans (oldukça yetersiz)
5.0-5.9 Çok zayıf performans (kabul edilemez)