Derbi sonrası Daum'un açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Cristoph Daum, iyi oynadıkları ve iyi organize oldukları maçta Galatasaray'ı 3-1 yendiklerini söyledi.

Derbi maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Daum, ''Amacımız taktiksel anlamda disiplinli oynayıp, iyi organize olmaktı. Bunu iyi yaptık. Takım içinde yardımlaşma çok iyiydi. Gökhan, Arda ile mücadeleye girince Mehmet'ten destek gördü. Roberto Carlos da Vederson'dan destek gördü'' dedi.
Alman teknik adam, maçtan önce oyuncularına kontrolü kaybetmemelerini söylediğini belirterek, "Kimse kontrolünü kaybetmedi. İnanılmaz bir taktiksel disiplin gördüm. Gerçekten memnunum. Ancak maçta her şey iyi değildi. Kırmızı karttan sonra bir kişi fazla olmamıza rağmen Galatasaray pozisyon buldu. Maç 2-2 de olabilirdi. Daha iyi olmamız lazımdı. Galatasaray'ın yakaladığı pozisyondan sonra en iyi cevabı Güiza'nın attığı golle verdik. Golden sonra Semih'in yanına koşan Güiza'nın davranışı beni çok mutlu etti. Bu tabii büyük bir jest. Çünkü Semih'i mi, Güiza'yı mı, bir başkasını mı tercih etmek konusu teknik direktör için zor oluyor. Güiza'nın yaptığı jest takımın ruhunun iyi olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

''MÜKEMMEL BİR ALEX GÖRDÜK''
Maçta iki gol atarak yıldızlaşan bir Alex gördüklerini kaydeden Daum, ''Sistem taktik bir yana futbolcunun bireysel kalitesi belirliyor maçı. Bugün mükemmel bir Alex gördük. Bireysel kalitemiz bugün iyiydi'' dedi.
Galatasaray'ın Kadıköy'de 10 yıldır kazanamadığının hatırlatılması üzerine Daum, ''Biz rekor kırdık, 10 yıl üst üste Galatasaray'ı yeniyoruz, ama bu bize bir şey getirmiyor. Önemli olan sezon sonunda birinci olmak. Bu tür rekorlar fazla bir şey getirmez. İyi bir avantaj yakaladık, ama lig daha uzun'' açıklamasında bulundu.

''SEMİH VE GÜİZA HAZIR OLDUKLARINDA FORVETTE ONLAR OYNAR''
Forvette Kazım'ı oynatmasıyla ilgili olarak Daum, Güiza ve Semih'in sakatlıktan yeni çıktığı için fiziksel olarak yüzde 100 hazır olmaması nedeniyle formayı Kazım'a verdiğini söyledi. Daum, sakatlıktan yeni çıkan Alex'in de yüzde 100 hazır olmadığını belirterek, "Böyle önemli bir maçta iki tane yüzde 100 hazır olmayan futbolcuyla başlamak istemedim. O yüzden Kazım ile başladım. Ancak Semih ve Güiza tam hazır olduklarında onlar forvet oynayacak. Semih, Bükreş'te oynasaydı, iyi oynasaydı burada da oynardı. Ancak sakat olduğu için oynayamadı. Bazı haberlerde olduğu gibi Semih ile aramızda hiçbir tartışma olmadı. Kazım, Bükreş'te iyi oynamıştı bugün de forvette oynadı'' diye konuştu.

Stattaki atmosfere övgüler yağdıran Daum, ''Ancak maalesef bazıları gerekmeyen şeyler yapıyor. Burası UEFA'nın elit stadı. Özür diliyorum herkesten. Bu tür şeyleri bazı kişilerden görmek istemiyorum'' dedi

Daum, Emre ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Baros'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, sözlerini tamamladı.

İŞTE DAUM'UN AÇIKLAMALARI