M.United, Liverpool'a kız bile vermiyor

İki kulüp, aralarındaki son oyuncu transferini 1964'te yapacak kadar birbirine düşman. 2 yıl önce Heinze, Liverpool'a gitmek istemiş, ancak M.United futbolcusunu Real Madrid'e vermişti.

1-Geçmişte Manchester`a mal götüren gemilerden Liverpool vergi almaya başlayınca, Manchester da bir kanal açarak Liverpool`a bağımlılıktan kurtuldu.

2- Bunun üzerine Liverpool’da birçok kişi işsiz kaldı ve o gün bugündür Manchesterlıları sevmiyorlar.

3-Manchesterlılara göre Liverpoollular `eşkıya ve hırsız`, Liverpoollulara göre de, Manchesterlılar, `şımarık ve sonradan görme`.

4-Liverpool 1990’dan beri şampiyon olamıyor. Bu süreçteki 19 şampiyonluğun 11’ini M.United kazandığı için bu başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri olarak rakiplerini görüyorlar.

5-1996 FA Cup finalinden sonra bir Liverpool taraftarı, M.United’ın efsane ismi Cantona ve Ferguson’a saldırıda bulundu.

6-Liverpool taraftarları, 2006’daki maçta ayağı kırıldığı için hastaneye taşınan Alan Smith’in içinde bulunduğu ambulansa taş ve şişelerle saldırdı.

7-M.United’a, Liverpool’un ezeli rakibi Everton’dan transfer olan Wayne Rooney, bu takımda oynarken Liverpool nefretiyle büyüdüğünü açıklamıştı.

8-Liverpool kaptanı Steven Gerrard, evinde yapılan bir çekimde rakip oyunculardan aldığı formalarla oluşturduğu koleksiyonu göstermiş ve bunların arasında hiçbir zaman Manchester forması olmayacağını söylemişti.

9-Bugünkü karşılaşmada eski Liverpoollu Michael Owen, ilk kez M.United formasıyla Anfield Road’a çıkacak. Özellikle ateşli Kop tribününün bu oyuncuya nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

10-Tam 56 yıl sonra üst üste 4 resmi maçtan yenik ayrılan Liverpool’da yeni bir mağlubiyet, teknik direktör Rafael Benitez’in sonu olabilir.