Bodrum katta çalıştı Balkan şampiyonu oldu

Karate sporunda başarılı olacağı düşünülmeyen ve çevresi tarafından 'Kız çocuğu karatemi yaparmış' diye yadırganan Tuğçe Demiş, herkesi şaşırtarak Balkan Şampiyonu oldu.

Anadolu'nun küçük bir ilçesinde karate sporuyla ilgilenmeye başlayan 13 yaşındaki Tuğçe Demiş, tüm imkansızlıklara rağmen Balkan şampiyonu oldu. Anadolu'dan da önemli dereceler çıkacağını gösteren Tuğçe, ilçesine spor okulu kurulmasını ve gençlerin teşvik edilmesini istiyor.
Tuğçe Demiş, yıllarca "Kızdan karateci mi olur" diye olumsuz tepkiler görmüş. Olumsuz düşüncelere aldırış etmeyen Demiş, ablasının desteğini arkasına alarak, ilçede karate öğrenmeye başladı. Tuğçe Demiş'in, ilk günden itibaren gösterdiği hırsı ve karate sporuna olan ilgisini gören hocası Cemil Çevik, öğrencisi üzerindeki çalışmaları daha da yoğunlaştırarak başarıya hızlı bir şekilde ulaşmasına yardımcı oldu.
Karate sporunda disiplin ve spor ahlakını elden bırakmayan Tuğçe Demiş, sekiz kez Konya il birincisi oldu. Daha sonra Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Demiş, 2007 yılında Minikler Arası Türkiye Şampiyonasında Türkiye birincisi oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2008 yılında düzenlenen İlköğretim Okulları Arası Türkiye Şampiyonası'nda yine birinci olarak başarılarına bir yenisini ekledi. Bu yıl Balıkesir'de düzenlenen Yıldızlar Şampiyonasında Türkiye ikincisi olmayı başaran Demiş, Milli Takıma seçilmeyi başardı
Anadolu'nun küçük bir ilçesinden Balkanlara sesini duyurdu
Bodrum katında havasız bir ortamda çalışmanın çok zor olduğunu belirten Tuğçe Demiş, buna rağmen yılmadan çalışmalarına devam ederek başarılı olduğunu söyledi.
Mahallede komşuların, arkadaş çevresinin ve bazı akrabalarının başarılı olamayacağını düşündüklerini anlatan Demiş, "Bu olumsuz tepkilere rağmen karate sporuna olan tutkum beni daha çok çalışmaya itti. Altı yaşında başladığım karate sporunda birçok birincilik kazandım. En son Burhaniye de düzenlenen Balkan Şampiyonasında, ilk turda Yunan rakibimi 8-0 yendim. İkinci turda ise Bulgar rakibimi 3-1 yendim. Final maçında rakibim yine bir Bulgar'dı, O'nu da 1-0 yenerek Balkan Şampiyonu olmayı başardım." dedi.
Şimdiki hedefinin 2010 yılında yapılacak Avrupa Şampiyonasında İstiklal Marşını okutup, Türk bayrağını göndere çektirmek olduğunu söyleyen Demiş, daha sonrada seçmelere katılıp Dünya Şampiyonasına gitmeyi hedefliyor. Bu sporu yapamayacağını zannedenlerin başarılarından sonra çok şaşırdığını ifade eden Demiş, "Azmim ve hırsımla bu sporda en iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Ilgın'da bu sporun daha iyi yerlere gelebilmesi için alt yapının tamamlanması gerekiyor. Bu konuda da yetkililerden yardım istiyorum. Benin gibi birçok sporcu yetişebilir, en azından güzel bir salonumuz olsa daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum." diye konuştu.