Fenerbehçe maçında platform savaşı

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Steaua Bükreş-Fenerbahçe mücadelesi 'platform savaşı'na dönüştü.

Daha önce D Smart'ın Euro Futbol kanalı ile sadece D Smart platformu üzerinde yer alan TNT kanalından naklen yayınlanacağı açıklanan maç, Digiturk platformunda da yer aldı.

Bugün yapılan açıklama ile TNT kanalını bünyesine kattığını duyuran Digiturk, maçı bu kanaldan şifresiz yayınlayacağını da duyurdu.

Maçın ilk yarısında Digiturk'te yer alan TNT kanalında maç normal olarak verilirken, mücadaleyi anlatan spiker Emre Tilev sıkça, "Tüm uyarılarımıza rağmen bir başka platform bu yayını izinsiz olarak yayınlamaktadır. Kendilerine her türlü yasal işlemler başlatılacaktır" dedi.

İkinci yarı başında ise TNT ekranına dev bir D Smart logosu konuldu. Bu logo daha sonra kaldırılsa da, Fenerbahçe'nin her atağında yeniden ekrana yansıtıldı.

Yayının sıkça kesildiği maçta "D Smart ayrıcalıkları için lütfen müşteri hizmetlerini arayınız" yazılı logo ekranın ortasına konuldu. Ayrıca alt yazı ile "Bu maçın her türlü Digital ve D Smart'a üye olunuz" denildi.

Bu arada D Smart'ın yukarıdaki tepkisine Digiturk ise yayından şu şekilde karşılık verdi:

"İzlemekte olduğunuz TNT Kanalı Digiturk'te yasal mevzuata uygun şekilde hak sahipleri ile yapılmış olan sözleşmeye dayanarak yer almaktadır."

Karşılıklı mesajlar ile adeta 'platform savaşı'na dönen maçın ardından, iki platformun nasıl açıklamalar ve yasal işlemler yapacağı merakla bekleniyor.