Fenerbahçe hazırlıklara başladı

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 25 Ekim Pazar günü oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına, sabah saatlerinde Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı.

Alex ve Güiza takımla birlikte çalışmalara başlarken, Semih ve Kazım ise antrenmana çıkmadı.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu 3. maçında deplasmanda Rumen ekibi Steaua Bükreş'i Kazım'ın golüyle 1-0 yenerek grupta liderliğe yükselen Fenerbahçe, hafta sonu sahasında oynayacağı Galatasaray derbisinin hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Christoph Daum yönetimindeki antrenman saat 11.00'de başladı ve 1 saat 40 dakika sürdü.

MAÇIN ADAMI ROBERTO CARLOS
Antrenman öncesi tüm oyuncularını saha ortasında toplayan Daum, Steaua Bükreş maçında ortaya konan futbol nedeniyle mutluluk duyduğunu söyledi. Daha sonra, teknik ekip tarafından 'Steaua Bükreş maçının adamı' olarak seçilen Roberto Carlos, Ayhan Tumani ve Roland Koch tarafından omuzlara alındı.

İKİ GRUP HALİNDE ÇALIŞTILAR
Toplantının ardından Sarı-lacivertli futbolcular iki gruba ayrılırken Steaua Bükreş maçında görev alan oyuncular, Roland Koch'un yönetiminde sahada bir yenilenme antrenmanı yaptı. Bu oyuncular, esneme hareketlerinden sonra tesislere geçerek masaj ve tedaviye yönelik çalışmalarla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise Ayhan Tumani yönetiminde ısınma ve topla istasyon hareketlerinden sonra pas organizasyonu ve ardından geniş ve dar alanda yapılan çift kale maçlarla antrenmanı sonlandırdı. Bu arada kaleciler ise, kaleci antrenörleri Holger Gerhke ve Murat Öztürk eşliğinde takımdan ayrı çalışmalar yaptı.

SAKATLIKLARDA SON DURUM
Bir süredir sakatlıkları bulunan Alex ve Güiza, takımla birlikte çalışmalara katılırken, Deivid ise takımdan ayrı olarak sahada Bireysel Oyuncu Antrenörü Dolu Arslan eşliğinde bir çalışma yaptı. Sağ ayak bileğinden sakatlığı bulunan ve MR'ı çekilen Semih ile dünkü maçta sağ ayağına darbe alan ve bu nedenle röntgeni çekilen Kazım antrenmana katılmadı. Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, çekilen MR sonucu Semih'te ödem tespit edildiğini, Kazım'da ise önemli bir bulguya rastlanmadığını belirterek, her iki oyuncunun da yarın yapılacak antrenmana katılabileceğini bildirdi.

DAUM, ALMAN VE TÜRK BASININA KONUŞTU
Antrenman devam ettiği sırada teknik direktör Christoph Daum ise, Almanya 1. kanalı ARD Televizyonu'nun sorularını cevaplandırdı. Daha sonra Türk basın mensuplarının bulunduğu yere gelen Daum, gazetecilerin derbi ile ilgili sorularına yanıt verdi.

Fenerbahçe, yarın saat 18.00'de Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı basına kapalı antrenmandan sonra, Galatasaray maçı için tesislerde kampa girecek.