Demirören'in yanlışı

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, 'Beşiktaş seyircisinin temizlenmeye ihtiyacı yok' dedi.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz,  yaptığı açıklamada, olağan genel kurul konusunda başkanın kendi stratejisini kendisinin tayin ettiğini belirterek, ''Bizim seyircimiz dişinden tırnağından artırarak maçlara giden vefakar, cefakar bir seyircidir. Son zamanlarda takımı ters yönde etkileyen bazı karışık durumlar olabilir. Bunların geçici olduğunu ümit ediyorum. Ancak sayın başkan da 'Tribünleri temizleyeceğim' derken herhalde araya karışan bazı kötü niyetli insanları kastetti. Yoksa 'Beşiktaş seyircisini temizleyeceğim' şeklinde bir lafı olacağını zannetmiyorum'' diye konuştu.

Başkan Yıldırım Demirören'in Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı maçı izlemesi yönündeki soruyu yanıtlayan Yalçın Karadeniz, şöyle konuştu:
''Üç büyüklerimiz ezeli rakip, ebedi dost kulüplerdir. Dolayısıyla bunlar arasında tırmandırıcı olayların gelişmesi doğru değil. Dolayısıyla da onların başka ülke takımlarıyla yaptıkları maçlarına da içteki maçlar gibi çekişmeli açıdan bakmak doğru değil. Oradaki karşılaşmaları kazanmaları yönünden gayretimiz ve duamız olur. Dolayısıyla da sayın başkanın Beşiktaş Kulübü'nü de temsil etmesi açısından normal ve doğaldır. Güzel bir olaydır. Biz meseleye iyi bakıyoruz.''

Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Cihan Kamer'in Yıldırım Demirören'in ısrarlarına rağmen, takımlarının VfL Wolfsburg ile yaptığı karşılaşmayı izlemek için stada girmemesiyle ilgili soruya ise başkan Karadeniz, ''Ben onun bir yanlış anlaşılma olduğunu zannediyorum. Bu denli bir fanatiklik, bu denli bir yanlışlık olacağını tahmin etmiyorum. Sayın Kamer'den de bunu beklemiyorum. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Maça gitse ne olurdu. Fenerbahçe camiası onu aforoz mu ederdi? Niye böyle bir şey olsun ki. Orada bir yanlışlık var diye düşünüyorum'' diye yanıtladı.

Yalçın Karadeniz, Beşiktaş taraftarlarının da kendileri için 12. kuvvet olduğunu dile getirdi.

Beşiktaş taraftarının vefakar ve fedakar olduğuna vurgu yapan Karadeniz, sözlerini şöyle tamamladı:
''Beşiktaş seyircisini temizlenecek bir pozisyon içerisinde görmüyorum. Protestolar yaparken demokratik haklarını kullanıyorlar ama arada bazı nifakçılar olabilir. Farklı noktalara getirmiş olabilirler. Beşiktaş, seyircisi, futbolcusu, taraftarı yönetimiyle bir bütündür. Bir bütünlük içerisinde 'Bir tarafını temizleyeceğiz, bir tarafını şöyle yapacağız' şeklinde sözler söylenemez. Beşiktaş seyircisinin temizlenmeye ihtiyacı yok. O tribüne gelen art niyetli insanların alınmasına ihtiyaç olabilir. Ben bile bazı art niyetli kişilerin lehte tezahürat yapanları hırpaladıklarını duydum. Çirkin şeyler bunlar.''