Steaua Bükreş 0-1 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu 3. maçında Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Steaua Bükreş'i 1-0 yendi.

İlk maçta Twente karşısında yaşadığı şoku Sheriff galibiyetiyle unutturan Sarı Lacivertliler, Steaua Bükreş maçında elde ettiği 1-0'lık zaferle grupta 6 puana ulaştı.

Grubun diğer maçında Sheriff'in Twente'yi yenmesinin ardından H Grubu'nun yeni lideri Sarı- Lacivertli temsilcimiz oldu.

Fenerbahçe aldığı bu galibiyet ile hafta sonu oynanacak Galatasaray maçı öncesinde moral buldu.

Steaua Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısına iyi başlayan Fenerbahçe, bir çok gol pozisyonundan da yararlanamadı. Alex, Deivid, Güiza ve Semih'ten yoksun olarak mücadele eden sarı-lacivertliler, savunmada kritik müdahaleler yaparak Roman temsilcisine geçit vermedi. Özer Hurmacı'nın sarı-lacivertli forma ile ilk kez 11'de başladığı maçta özellikte Brazilyalı futbolcu Andre Santos yüzde yüzlük gol pozisyonlarından faydalanamadı.

Sahadan gol sesi çıkmayınca maçın ilk yarısıda 0-0 golsüz berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında sahada daha istekli daha arzulu bir Fenerbahçe vardı. Sarı-lacivertliler, maçın 58. dakikasında aradığı golü buldu. Roberto Carlos'un sol kanattan taşıdığı topla Kazım ceza sahasında buluştu ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi 1-0.

Golden sonra rahat bir nefes alan sarı-kanarya, panik yapmadan oyunun kontrolünü sürdürdü. Fenerbahçeli taraftarların takımına desteğini sürdürlüğü karşılaşmada başka gol olmadı ve maç Douglas Mcdonald'ın düdüğü ile 1-0 sona erdi.