Rijkaard: Bükreş maçı önemli

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Dinamo Bükreş ile yarın oynayacakları maça büyük önem verdiklerini söyledi.

Rijkaard, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, yarın UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Bükreş maçıyla ilgili soruları yanıtladı.

Yarın önemli bir maç oynayacaklarını belirten Rijkaard, ''Dinamo Bükreş maçında alınacak iyi bir sonuç, gruplardan çıkmak için bize çok yardım edecektir. Bir adım öne atlamak için kendimizi iyi hazırlamamız lazım'' dedi.

Dinamo Bükreş ile ilgili bilgilerinin bulunduğunu anlatan Rijkaard, ''İyi organize olan bir takım. İstatistiklerde fazla gol yemeyen, defansif olarak iyi oynayan takım. Ofansif olarak ise fazla başarılı değiller. Zor bir maç olacak. Biz maça iyi başlayıp gol bulmamız, lazım. Bu tip takımlara gol bulursanız açabilirsiniz. 10 numaralı pozisyonda oyun kurucu olarak oynayan Andrei Cristea tehlikeli olabilir'' şeklinde konuştu.

Eleştirilerin arttığının hatırlatılması üzerine, eleştirilerden bilgisinin olduğunu kaydederek, ''Bu da benim işimin parçası. İşim bu tip eleştirilerden takımı korumak. Eleştirilere saygı duyuyorum. Herhangi bir problemim yok. Herkesin futbolla ilgisi bilgisi var, her şekilde beni yorumlayıp eleştirebilirler. Ama bunlar devamlı dışardan gelen eleştiriler, biz bu işin içindeyiz. Ben bu işi biliyorum ve iyi yoldayız diyebilirim'' şeklinde konuştu.

''SİSTEMİ İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Rijkaard, sistemi değiştirmeyi düşünmediklerini ifade ederek, sadece iyileştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Sezon başından yana 4-3-3 sistemiyle oynadıklarını belirten Hollandalı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çok iyi sonuçlar aldık. Çok iyi oynanan futbol var, atılan goller var. Hiçbir şekilde eleştirilmiyorduk. 4-4-2'ye dönersek orta sahada iki kişi kalacağız ve daha çok sıkıntı olur. Oyun sistemimizde değişiklik yapabiliriz, ama tam anlamıyla sistemi değiştirirsek daha büyük sıkıntı olur. Bu sistemi elimizden geldiği kadar iyileştirmeye çalışıyoruz.''

Rijkaard, Dinamo Bükreş maçında takımda rotasyon yapabileceklerini, ancak kesinlikle yarınki maça önem verdiklerini ve konsantre olduklarını söyledi.

Futbolcularına her zaman ''Bizim için her zaman en önemli maçımız bir sonraki maçımızdır'' dediğini anlatan Frank Rijkaard, ''Fenerbahçe maçına değil, Dinamo Bükreş maçına odaklanmalı ve konsantre olmalıyız'' dedi.

''BASIN HEP NEGATİF YÖNLERE BAKIYOR''

Rijkaard, gol yediklerini, ancak çok da gol attıklarını belirterek, basının hep negatif yönlere baktığını dile getirdi.

''Takım defansı bizim için çok önemli, bunun üzerinde çalışıyoruz'' ifadesini kullanan Hollandalı çalıştırıcı, ''Ancak basın olarak hep negatif yönlerine bakıyorsunuz. Gol yiyoruz, ama öbür taraftan bakıldığında çok da gol atıyoruz. Buna da bakmamız lazım. Çok gol atmamız takım ruhunun en üst düzeyde olduğunu gösteriyor'' şeklinde konuştu.

''ARDA'YI OYUNDAN ALMAMDA YÖNETİMİN ETKİSİ YOK''

Rijkaard, Trabzonspor maçında Arda'yı oyundan alması yolunda yönetimden telkin geldiği şeklindeki haberleri yalanlayarak, ''Trabzonspor maçında Arda'yı almam için yönetimden herhangi bir şey kesinlikle gelmedi'' dedi.

''İKİ TAKIM ÇALIŞTIRMA TECRÜBEM YOK''

''Milli takımdan teklif gelmesi halinde, bunu kabul edebilir misiniz'' sorusu üzerine Rijkaard, ''Hem kulüp bazında, hem milli takım bazında çalışan hocalar var. Benim böyle bir tecrübem yok, benim odaklandığım takım tamamen Galatasaray, böyle bir şey yok'' yanıtını verdi.

Rijkaard, Mustafa, Hakan ve Gökhan'ın önemli sakatlıklarının bulunmadığını açıkladı.

Gökhan'ın uzun bir sakatlıktan sonra Trabzonspor'a karşı 90 dakika oynadığını hatırlatan genç teknik adam, şunları kaydetti:

''Sakatlığı yok, ancak biraz yorgun. Mustafa ve Hakan'ın da çok önemli sakatlıkları yok. Mustafa, Trabzonspor maçında ayağına bir darbe aldı, ama çok ciddiye alınacak sakatlığı yok. O yüzden birazdan yapacağımız antrenmana katılacak kendisi. Tabii antrenmandan sonra durumunu değerlendireceğiz, sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Hakan Balta'nın da ciddi bir sakatlığı yok. Ondaki sıkıntı fazla maç yoğunluğu. Onun durumunu da antrenman sonrasında değerlendireceğiz.''

Elano hakkındaki bir soru üzerine de Rijkaard, ''Elano çok önemli futbolcu. Milli takım arası olduğunda hep bu tip şeyler oluyor. Brezilya Milli Takımı'nda son iki maçta toplam 40 dakika oynadı. Ama uzun bir yolculuk yaptı. Şu an aramızda ve iyi çalışıyor. Fiziksel olarak hazır olan bir Elano, bizim için çok önemli bir oyuncu'' yanıtını verdi.