Derbinin güvenliği tamam

Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı için İstanbul Valiliği'nde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığındaki toplantıya, Fenerbahçe'den Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Galatasaray'dan ise Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin katıldı. Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanacak olan derbi maçı için İl Spor Güvenlik Kurulu 13 maddelik bir güvenlik önlemi aldı. Derbide bin 760 emniyet personeli, 950 özel güvenlik personeli görevlendirileceği kararı alınırken, statta 6 polis ve 184 stat
kamerasıyla toplam 190 kameranın çekim yapacağı bildirildi.

Galatasaraylı taraftarların toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada getirilmeyeceği, Kadıköy Söğütlüçeşme, Gayrettepe ve Mecidiyeköy Metrobüs duraklarında etkin güvenlik tedbirleri alınacağı bildirildi. Maç ile ilgili bilet satışı 22 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de Biletix satış noktalarında başlayacak. Toplantı sonunda İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu yaptığı açıklamada derbi maçında alınacak olan güvenlik önlemlerini belirlediklerini belirterek, "Türkiye'nin iki köklü kulüplerinin yapacağı
karşılaşmada alınacak güvenlik önlemleri değerli kulüp yöneticisi arkadaşlarla ve güvelik görevlileriyle değerlendirdik.

Sevgi dostluk ve kardeşlik demek olan sporun Fenerbaçe stadından tüm Türkiye'ye yayılacağına inancım tamdır. Bu konuda iki kulüp yöneticisinin yapmış olduğu değerlendirme bu şekildedir. Türkiye'de futbol denildiği zaman akla gelen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'dır. Külüp yöneticilerimizle bu maç için alınacak tedbirleri, maç için görev yapacak yetkililerin sayılarını değerlendirdik.

İnanıyorum ki çok güzel bir karşılaşma olacak. Ben her iki takımada başarılar diliyorum" dedi.
Gazetecilerin Şekip Mosturoğlu ve Adnan Sezgin'den açıklama beklemesi üzerine ise iki yönetici de sahada konuşacakları yanıtını verdiler.