Paraşüt kapanınca kayalıklara düştü

Bin 800 metrelik pistinden atlayış yapan Polanyalı Pilot paraşütün kapanması sonucu kayalıklara düştü.

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Beldesi’nde Babadağ’ın bin 800 metrelik pistinden atlayış yapan Polanyalı Pilot paraşütün kapanması sonucu kayalıklara düştü. Bacağı kırılan 52 yaşındaki Lapotka Wladyslaw Jan (52) isimli Polanyalı pilot bölgeye çağrılan askeri helikopterle düştüğü yerden alınan pilot hastaneye kaldrılarak tedavi altına alındı.

Olay bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Bin 800 metrelik pistten tek kişi olarak atlayış yapan Polonya uyruklu Lapotka Wladyslaw Jan (52) atlayışından kısa süre sonra paraşütü kapanarak kayalıklara düştü. Bölgeye çağrılan askeri helikopterle kaylıklardan alınan Polanyalı sporcu Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan sporcunun sağ bacağının kırık olduğu öğrenildi.

Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de 1800 metre yüksekliğindeki Babadağ’a yamaç paraşütü sporu için gelen yabancı turistleri, zaman zaman meydana gelen kazalar yıldırmıyor. Özellikle single atlayışlarında meydana gelen kazaların dikkatsizlik ve fazla cesaretten kaynaklandığını belirtilirken, paraşütçüler; Hobi olarak çok yoğun ilgi gören paraşüt sporunun gerekli önlemler alınmadan yapılmamasını öneriyor. Uzmanlar özellikle sahte ve fotokopi sertifikaları ile uçuş yapan yabancı turistlerin daha çok kaza yaptığını, bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini belirttiler. Müşahede altında tutulan Polanyalı sporcunun durumunun iyiye gittiği bildirildi.