Galatasaray'a güven olmaz

Galatasaray-Trabzonspor maçını değerlendiren Hıncal Uluç, sarı-kırmızılı ekibi eleştirdi.

Hafta sonu oynanan Galatarasay - Trabzonspor karşılaşmasını değerlendiren Hıncal Uluç 'Üç gol yetmez' başlığıyla verdiği yazısında "F.Bahçe, Trabzon'un kaçırdıklarını atar. G.Saray, Saracoğlu'nda 3-0 öne geçse de güvenilmez" dedi.

Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde Bülent Can ile yaptığı söyleşide şunları dile getirdi;

Galatasaray iki maç aradan sonra Trabzon karşısında galibiyete ulaştı. Bol gollü zevkli bir karşılaşma izledik. Seyirci açısından güzeldi fakat ortaya konulan futbol kalitesi konusunda eleştiriler var. Özellikle savunma hataları üzerine...

Siz nasıl buldunuz?

Rijkaard hakkında artık kafamda çok yoğun soru işaretleri oluşmaya başladı. Son konuşmamızda "İşi galiba ciddiye almıyor" demiştim ama yoğun eleştirilerden sonra, hele önünde Trabzon, Dinamo Bükreş, Fenerbahçe gibi çok önemli rakipler varken işi ciddiye almaması söz konusu değil. O zaman durum çok daha vahim. Rijkaard önünde oynanan futbolu okuyamıyor ve anlayamıyor. Ben bu kadar kötü bir kenar yönetimi görmedim. Sahaya ideal 11 çıkardı ve Galatasaray sezon başından beri en iyi futbollarından da birini sergilemeye başladı. Ancak arka arkaya hatalar başladı. O iyi futbolu gölgede bırakacak, hatta skoru değiştirecek boyutlarda hatalar başladı. Böyle bir durumda kenardaki tecrübeli hocanın oyuna müdahalesi beklenir. Galatasaray'da ısrarla hata yapanlar Mustafa Sarp ile Ayhan. Takım tam hücuma kalkmışken orta sahada topu kaptırarak, gollük akın yapamayan Trabzonspor'a kontratak pozisyonu, gol pozisyonu hazırlayacak hatalar yaptılar. 'Rijkaard bunu görmüyor mu?' diye düşünüyordum; Sabah gazetesini okurken gördüğünü anladım. Basın toplantısındaki cümlesi aynen şöyle: "Orta sahada kaptırdığımız toplar bizim için tehlikeli oluyor:" Peki bunu diyen hoca nerede değişiklik yapar, nerede yapmalı? Mustafa Sarp ya da Ayhan'ın oyundan alınması lazımken takımın en iyi oynadığı kanatlardan Kewell'ı ve Arda'yı çıkarıyor. İnanamadım. Birisi bunu bana izah etmeli!.. Galatasaray'ın aptalca hataları yüzünden, 4-0 bitebilecek devre 2-1 bitti. Peki devre arasında, soyunma odasına gittiğinde, 'Arkadaşlar siz geriden oyun kurmayı beceremiyorsunuz. Onun için geriden oyun kurmaktan vazgeçin, geri paslar yapmaktan vazgeçin, geride birbirinizle paslaşmaktan vazgeçin. Çünkü bu sırada topu kaptırıyorsunuz ve gol tehlikesi yaşıyoruz. Topu en hızlı şekilde hücum sahasına aktarın' demez mi? Hayır... Birinci yarıdaki hatalı, yanlış futbolu maçın sonuna kadar oynadı Galatasaray!.. Atılan 7 gole şöyle bir bakın, 7'sinde de Galatasaray var. Atan Galatasaray, yiyen de Galatasaray... Trabzon'un bütün ataklarında Galatasaray'ın kabahati var. Trabzon'un kombine bir akını sonucunda gelmiş bir gol yok ve de yenilen gollerin hemen hemen hepsinde Mustafa Sarp ve Ayhan'ın imzası var. "Orta sahada kaptırdığımız toplar tehlike yaratıyor" demesine rağmen Mustafa ve Ayhan 90 dakika oynadılar.

ARKA DİREK BOŞ

_Mustafa Sarp'ın Serkan'a yaptığı kontrolsüz hareket de Galatasaray'ı bitirebilirdi.

Serkan'ın kaçırdığı gol de vardı. Maçın dönüm noktası. O gol olsaydı Galatasaray 3- mağlup duruma düşmekle kalmaz, Fenerbahçe maçını da kaybederdi. Çünkü en az üç kişi kırmızı kart görürdü ondan sonra. Çok sinirliydi Galatasaray. 2-2 de bile darmadağın olmuştu, 3-2 geriye düşseydi, o ana kadar gösterilen sarı kartların çoğu kırmızıya dönerdi. Sonra 4-2 öne geçti. Yine Trabzon'u dağıtması gerekirken, yine dağılan Galatasaray oldu. Yine aynı sebeplerden... Ve maçın bitmesine saniyeler kala Tayfun'un topu direği sıyırdı. Tamamen şans eseri dışarı gitti. Yoksa 4-4 bitecekti maç. Galatasaray gibi bir takım son saniye Tayfun'un vurmasına izin verir mi? Bu nasıl savunma anlayışı? Savunmaya yerleşmeyi bilmiyor Galatasaray. Etrafa bakıyorsun sarı- kırmızı adam dolu, aralarda tek tük beyaz adam var ama beyazlar topu istedikleri gibi çeviriyorlar. Duran topta yediği gole bak Galatasaray'ın. Biri vurmasa, diğeri vuracak. Hâlâ bir duran topta takım nasıl yerleşir bilmiyor. Kornerden gelen ortaya Tayfun'un vuruşunda top direği sıyırdı. Kornerlerde o direğin dibinden Galatasaray kaç tane gol yedi. O direğin dibine hâlâ adam koymayı öğrenemedi. Kornerlerde kalecinin görmekte olduğu ön direğe adam koyuyorlar ama kalecinin görmediği arka direğe koymuyorlar. Arkaya gelen bütün toplar ya gol oluyor, ya da az farkla auta gidiyor. Buna rağmen arka direğe bir tane adam koymuyorlar. Bu takımın kaleci antrenörü yok mu, bu Neeskens ne işe yarar, bu Rijkaard ne işe yarar, bu Haldun Üstünel, Adnan Sezgin kardeşim ne işe yarar!.. Gidip demezler mi, "Hocam kornerlerde biz habire gol yiyoruz. Şuraya da bir adam koysana..." Adam kıtlığı mı var? 10 tane adam dolaşıyor orada boş... Frikik atılıyor Trabzon vuruyor, korner atılıyor Trabzon vuruyor o zaman ne işe yarıyor 10 tane adam!.. Bunların önlemini alamazsan, takımı sahaya yerleştiremezsen, oyunun yanlışlığını fark ettiğin halde düzeltemezsen sahada 3 tane gol de yersin, yenilirsin de!.. Top geride sürekli dolaşıyor. Gökhan'dan Servet'e, Servet'ten Gökhan'a, oradan tekrar Servet'e oradan dökülmekte olan Hakan Balta'ya... İleriye gönderen yok. Ben Hakan Balta'yı bu kadar kötü görmedim. Tacı bile rakibe atıyor. Hakan Balta bu kadar dökülürken, sezon içinde transfer ettiğin Caner kadroda yok. O zaman yanlış adam almışsın. Adam yedek kulübesinde bile yok. Bir maç evvel ilk 11'de, bir maç sonra yedekte bile yok, yerine oynayan adam da dökülüyor. Peki bu nasıl bir politika!.. Rijkaard'ın iler tutar tarafı yok.

ÖNE GEÇTİ DAĞILDI

Fenerbahçe iyi takım değil ama Fenerbahçe, Trabzon'un kaçırdıklarını atar. Saracoğlu'nda Galatasaray 3-0 öne geçsin, hiçbir Galatasaraylı galibiyetten emin olmasın. Çünkü Galatasaray her zaman gol yemeye hazır bir takım. Rakibin atmasına da gerek yok kendi hazırlıyor. Rakibin golünü kendi hazırlıyor. Fenerbahçe'nin bu güne kadar oynadığı maçlara bak... İyi futbol oynayarak kazanmadı Fenerbahçe. Pozisyonlarda iyi vuran adamlarla kazandı. Serkan'ın, Tayfun'un pozisyonunu Fener gol yapar. Galatasaray devreyi 4-0, 5-0 falan bitirmeli ki Fener yetişemesin. Trabzon karşısında 2-0'dan 2-2, ardından 4-2 yapıyorsun artık kim dağılır; her seferinde 2 öne geçen Galatasaray dağıldı ve kenardaki Rijkaard, Neeskens gibi iki teknik adam bunun çözümünü bulamıyor! "Orta sahada kaptırdığımız toplar başımıza bela oluyor" diyen adamın Kewell ile Arda'yı değiştirmesini biri bana anlatsın.