Konyaspor'a fair-play ödülü

Türkiye Spor Adamları Derneği'nin Türkiye liglerine yaptığı 'Fair-Play ve Futbol Dostluğu' çağrısının bu sefer ki adresi Konyaspor oldu.

Bank Asya 1. Ligi'nde lider durumda olan Yeşil - beyazlılara Fair Play ödülü ve Futbol Dostluğu flaması kendi sahasında oynadığı Mersin İdman Yurdu maçı öncesi törenle takdim edildi. Ödülü TÜRKSAD Genel Başkanı Aydın Oğuz'un ellerinden alan Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar mutluluğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Konyaspor olarak böyle onurlu ve anlamlı bir ödülü almış olmaktan mutluyuz.Başarımızı taçlandırdı.Fair Play çağrısının bizimle yapılmış olması,Konyaspor'un tercih edilmiş olması ayrı bir mutluluk.TÜRKSAD'a minnettarız.Adının önünde Türkiye olan her isim bizim için anlamlı." Ödülü Konyaspor'a veren TÜRKSAD Genel Başkanı Aydın Oğuz ise, "Her yıl yinelediğimiz Fair Play çağrımıza bu yıl "Futbol Dostluğu" olgusunu da kattık. Her yıl futbol terörü lafının edilmesinden hem bir sporsever hem de bir spor adamı olarak rahatsızız. Onun için yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarla futbol dostluğunu da öne çıkarmamız gerektiğini düşündük. Bu yıl ilk çağrımıza Bank Asya 1. Ligi lideri Konyaspor ile yapmak, bölgesel ayrımcılık ve ayrıcalıklarımızın olmadığını göstermek istedik.Konyaspor'a başarılar,diğer tüm takımlara da centilmence oyun diliyoruz." diye konuştu.

15 bin sporseverin alkışlarıyla takdim edilen ödül TÜRKSAD'ın fair play çağrısı yaptığı ikinci takım oldu. Dernek geçen yıl Kasımpaşa ile ilk çağrısını yapmışlardı.