Maradona vizeyi kaptı

Dünya Kupası finallerine katılmayı son maça bırakan Maradonalı Arjantin, sıkıntılı maçta son dakikalarda güldü. Deplasmanda Uruguay'ı 84.dakikada Bolatti'nin attığı gol ile 1-0 yenen Arjantin, Dünya Kupası'nda finallere katılmaya hak kazandı.

Güney Amerika’da elemelerdeki son maçlar öncesinde finallere katılıp katılmayacağı belli olmayan Arjantin, deplasmanda karşılaştığı Uruguay önünde ilk yarıyı 0-0 berabere kapattı

İki takımında karşılıklı gol pozisyonları bulduğu ikinci yarıda Uruguay, Fenerbahçeli Lugano ile yakaladığı net bir pozisyondan yararlanamadı.

Karşılaşmanın 83.dakikasında Uruguay, Cacares’in gördüğü kırımızı kartla 10 kişi kalırken, bu pozisyonun devamında 84.dakikada Bolatti Arjantin’e hayat veren gölü attı: 0-1

Arjantin bu skorla Güney Amerika’da Brezilya, Paraguay ve Şili’nin ardından Dünya Kupası finallerine katılan dördüncü takım olurken, grubu beşinci sırada bitiren Uruguay ise play-off oynamaya hak kazandı.

Uruguay'ın play-off'taki rakibi, Amerika Birleşik Devletleri'nde son dakikada yediği golle, Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler Grubu’nu 4. sırada bitiren Kosta Rika olacak.

Öte yandan finallere katılma umudunu son maça taşıyan Ekvador, deplasmanda Şili’ye 1-0 yenilince Urugay’ı geçme şansını da tepti ve Dünya Kupası dışında kaldı. Bu arada Brezilya ile Venezuela 0-0 berabere kaldı.

Güney Amerika Grubu'ndan daha önce Brezilya, Şili ve Paraguay, 2010 vizesi almıştı.

VİZE ALANLAR
Dünyanın dört bir köşesinde oynanan elemeler sonrası, Avrupa ve Günay Amerika dışında Kuzey-orta Amerika ve Karayipler Grubunda Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Honduras mutlu sona ulaştı.

Afrika'da ise artık son grup maçları bekleniyor. Son maçlar öncesi sadece Fildişi Sahilleri ve Gana doğrudan katılım hakkını garantilemiş durumda...

Asya ve Okyanusya'dan da, Bahreyn ile Yeni Zelanda arasındaki son play-off maçıyla birlikte artık gelecek son takım bekleniyor. Asya ve Okyanusya'dan Avustralya, Kuzey Kore, Japonya ve Güney Kore daha önce final bilet almışlardı.