Hikmet Çetin: Aday olmayacağım

Beşiktaş'ta başkan adayı olması için çalışılan Hikmet Çetin, seçimde yer almayacağını söyledi.

Beşiktaş’ta ocak ayında gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde hareketli saatler yaşanıyor. Daha seçime üç aya yakın bir zaman bulunmasına rağmen hem Başkan Yıldırım Demirören, hem de muhalefet cephesi çalışmalarını yoğunlaştırdı. Demirören’e en büyük rakip olarak gösterilen Hikmet Çetin ise aday olmayacağını ifade etti.

İlk olarak Onursal Başkan Süleyman Seba tarafından dile getirilen ve Rahmi Koç tarafından da desteklenen Çetin, henüz camianın etkili isimleriyle bile görüşmeden başkan adaylığına soyunmayacağını açıkladı. Siyah-beyazlıların etkili isimleri tarafından başkan görülmek istenen Çetin’in, tribün olaylarıyla karşılaşmamak ve siyasi geçmişini tehlikeye atmamak için böyle bir yol seçtiği vurgulandı.

Hikmet Çetin’in bu kararı sonrasında başkan adaylığı için soyunan Murat Aksu da bugün başkan adaylığını açıklayacak. Daha önce Çetin ile görüşerek, “Siz varsanız yanınızda yer alırım. Aksi takdirde ben ortaya çıkacağım” diyerek, 15 Ekim’e kadar süre tanıyan Aksu’nun bugün Beşiktaş Divan Kurulu binasında bir basın toplantısı düzenleyeceği ve durumu özetleyeceği belirtildi.

Aksu’nun, bu gelişmelerin ardından yeni yönetim kurulu için kolları sıvayacağı ve düşündüğü isimlere resmi teklifini yapacağı ifade edildi.