Alnım açık başım dik !

Diyarbakırspor Kulübü eski başkanı Abdurrahman Yakut, işyerinde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırspor yöneticisi Suat Önen'in kulübün içinde bulunduğu maddi sorunlarla ilgili yaptığı açıklamaların, bugün bazı yerel gazetelerde yer aldığını söyledi.

Açıklamalarda kendi yönetiminin dahil, eski yönetimlerin ''usulsüzlük yapmakla'' suçlandığını ifade eden Yakut, şöyle konuştu:

''Çamur at izi kalsın söylemlerinde bulunuyorlar. Bu çok yanlıştır. Alnım açık, başım diktir. Kimsenin kimseyi haksız yere asılsız ithamlarla suçlamaya hakkı yoktur. Diyarbakırspor çevresinde 100'e yakın rant sağlayan kişinin bulunduğunu ifade etmişler. Bu isimleri açıklasınlar. Tüm Diyarbakır bunları bilsin. Diyarbakırspor'u kötü yönetiyorlar. Bilgi ve belgeye dayanamadan konuşmasınlar. Benim dönemimle ilgili bildikleri ne varsa açıklasınlar. Geçmişte görev yapan tüm yöneticileri aynı kefeye sokmasınlar. Diyarbakırspor'da çok değerli yöneticilerimiz görev yapmıştır. Bu değerli kişileri karalamaya kimsenin hakkı yoktur.''

Yakut, geçen yıl görev yaparken futbolculara ödeme yapmak için kendi çeklerini verdiğini, bunlar için temlik konduğunu belirterek, bu çekler dolayısıyla kendisine 6 milyon liralık haciz geldiğini bildirdi.
Kulübün tüm hesaplarının açık olduğunu, muhasebeyle ilgilenen kişinin 8 yıldır görev yaptığını dile getiren Yakut, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Muhasebeden sorumlu arkadaştan sorulabilir. Veremeyeceğim hesabım yok. Kulüp hesabında usulsüzlük yaptığımı ispatlasınlar kendimi asarım. Kimseyi haksız yere suçlamasınlar. Benim dönemimle ilgili bildikleri varsa açıklasınlar. Paralara ne için temlik konulduğunu Başkan Çetin Sümer de biliyor. O da benim yönetimimdeydi. Geçmişte bu kararları birlikte aldık. Hatta onun 64 bin liralık alacağına da temlik konuldu. Kaynakları yoktuysa neden Diyarbakırspor yönetimine geldiler. Bunu açıklasınlar. Diyarbakırspor'un borcunun ne olduğunu onlar da biliyordu.''