Milli Takım'ın başına kim geçecek ?

Fatih Terim'den boşalan koltuğa, birbirinden ünlü isimlerden birinin geçirilmesi planlanıyor

Fatih Terim’in ayrılması sonrası hemen harekete geçen Mahmut Özgener ve ekibi, Milli Takım’ın başına getirilmesi düşünülen yabancı adayları masaya yatırdı. Federasyon yetkilileri teknik adamın ‘yabancı’ olmasında fikir birliğine varırken, 2012 Avrupa Şampiyonası’nın planlanması konusunda vakit kaybedilmemesi için yeni hocanın bir an önce göreve getirilmesi kararı alındı. Büyük düşünen, ismi üzerinde tartışma yaratılmayacak, ‘top class’ bir teknik direktörü görev getirmek isteyen Özgener ve arkadaşlarının, özellikle 5 aday üzerinde durduğu öğrenildi. Inter’de yılda 9 milyon euro kazanan, Alex Ferguson’la birlikte Avrupa’nın en iyi ismi olarak gösterilen Mourinho’nun bile adının geçtiği zirve sonundaki adaylar Marcello Lippi, Jürgen Klinsmann, Luiz Felipe Scolari ve Otto Rehhagel oldu.

LUIZ FELIPE SCOLARI
Brezilya ve Portekiz milli takımlarındaki başarısının ardından büyük umutlarla Chelsea’ye gitmişti ama Ada’da başarısız oldu. Sisteminin kulüplere uymadığı ama milli takımlar için ideal olduğu konuşuluyor. Şu anda müthiş bir ücret karşılığında Özbekistan’ın Bunyodkor kulübünü çalıştırıyor fakat kısa süre içinde kariyerini düşünerek yeniden iyi bir milli takımın başına geçmek istediği biliniyor.

JÜRGEN KLINSMANN
2006 Dünya Kupası’nda, Almanya’yı yardımcısı Joachim Löw’ün de büyük katkısıyla finale kadar taşıyan Klinsmann, daha sonra 2008-09 sezonunda Bayern Münih’te başarısız bir dönem geçirdi. O da kulüp için değil ama milli takımlar için daha uygun bir isim olarak görülüyor. Müthiş motivasyon yeteneğiyle Türkiye için en uygun isimlerden biri olarak değerlendiriliyor.

OTTO REHHAGEL
2001’den beri Yunanistan’ı çalıştıran Alman teknik adam, 2004’te kazanılan Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından Komşu’da ‘yarı tanrı’ olarak görülmeye başlanmıştı. Ancak takım G.Afrika’ya gitse de gitmese de şampiyonanın ardından artık bir kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğu için görevinden ayrılması bekleniyor.

MARCELLO LIPPI
İtalya’nın efsanevi hocası, 2006’daki Dünya Şampiyonluğu’nun ardından dinlenmek istediği için İtalya Milli Takımı’ndan ayrılmış, 2008’deki başarısızlığın ardından “Gel bizi kurtar” dedikleri için yeniden bu göreve dönmüştü. Artık para değil kariyerinin son dönemlerinde çok istisnai bir başarının peşinde koşmak adına Türkiye’ye gelebileceği düşünülüyor.