Terim veda etti, yerine kim gelecek

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm ısrarlara rağmen “Ermenistan maçı son maçım olacak” dedi ve istifa ederek tüm sevenlerini şoke etti.

Teknik Direktör Fatih Terim, kimseyi dinlemedi ve istifa ettiğini açıkladı. Belçika maçından önce soyunma odasına kadar gelip “Hocam, Dünya Kupası kaçtı, tamam.. Bu maçta da ne olursa olsun, bizim sana bakış açımızı biliyorsun. 90 dakikanın sonunda duygusal sakın bir açıklama yapma. Oturur, konuşuruz. Planlamamızı sonra yaparız” diyen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e “Hiç merak etmeyin.. Sizinle konuşmadan hareket etmem” cevabını veren Fatih Terim, yine de istifa ederek herkesi şoke etti.

Terim’in Belçika mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Çarşamba oynayacağımız Ermenistan maçı veda karşılaşmam olacak. Elbette orada sayın başkan ve yönetimi ile biraraya geleceğim. Ama bu kesinlikle hesap verme olmayacak, ben kimseye hesap vermem. Böyle bir şey asla sözkonusu olamaz. Elbette bir izahat, açıklama sözkonusu olacaktır. Bu sözlerimden, açıklamalarımdan dolayı sayın Özgener’in de beni anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Bursa’daki Ermenistan maçı benim veda maçım olacak. Bu eleme grubunu değerlendirirsek kendimi başarısız olarak görüyorum. Türk futbolu ile ilgili önemli açıklayacağım şeyler var. Ancak bunu şimdi söylemem olmaz” dedi.

YABANCI HOCA GELECEK

Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, Fatih Terim’in görevi bırakmasıyla hemen kriz masası oluşturdu. Belçika mağlubiyetin ardından Türkiye saati ile gece 02.00’ye kadar yeni hoca için fikir alışverişi yapan Özgener ve yönetimi, göreve kesinlikle yabancı hoca getirmeye karar verdi. Edinilen bilgiye göre kimseden yerli antrenör önerisinin gelmediği masada öne çıkan isim ise Hollandalı efsane teknik direktör Guus Hiddink olduğu belirtildi.

Şu an Rusya’nın başında olan 63 yaşındaki hoca için herkes onay verirken, Hiddink’in Rusya’dan sponsorlar dahil aldığı para yaklaşık 7 milyon Euro’yu buluyor. Kariyerinde neredeyse ’galibiyet sayısı’ kadar şampiyonlukları ve kupaları bulunan Hiddink için ekstra kaynak yaratılabileceğini düşünen Özgener ve ekibi, gittiği her kulüpte veya ülkede başarıdan başarıya koşan Hollandalı’nın Türkiye’nin başına geçmesi için çalışmaları bugünden itibaren başlatıyor.