Haydi Türkiye!

2010 Dünya Kupası grup elemelerinde Türkiye çok önemli bir maça çıkıyor. Saat 19.00'da Bosna, Estonya'yı yenerse Güney Afrika'ya “Elveda” diyeceğiz. Bosna takılır, 21.45'te Belçika'yı devirirsek, umudumuz son maça kalacak.

Milli Takım, 2010 Dünya Kupası elemelerinde 5. Grup’ta oynayacağı kader maçlarının ilkinde bu akşam deplasmanda Belçika ile karşı karşıya gelecek. Kral Baudouin Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak mücadeleyi İtalyan hakem Matteo Trefoloni yönetecek. Grupta 2’nci sırada bulunan Bosna Hersek ise TSİ 19.00’da Estonya’ya konuk olacak.

BOSNA’NIN KAYBETMESİ GEREKİYOR

Bosna, Estonya’yı deplasmanda yenerse, A Milli Takım’ın Güney Afrika yolunda hiçbir şansı kalmayacak ve Belçika maçı formaliteye dönecek. Eğer Estonya ilk maçta 7-0 mağlup olduğu Bosna’yı puansız yollarsa ve Ay-Yıldızlı ekibimiz, deplasmanda Belçika’yı mağlup ederse Bosna ile olan 4 puan farkı 1’e inecek.

PUANLAR EŞİTLENİRSE, ÇOK GOL LAZIM

Bu durumda son maçta Bosna Hersek, İspanya’ya yenilir ve biz kazanırsak 2010 için Play-Off’a kalacağız. Bosna, İspanya ile berabere kalırsa, puanlar eşitleneceğinden iş averaj hesaplarına kalacak. O zaman da Milli Takım’ın Belçika ve Ermenistan maçlarında en az 10 averaj yapıp, rakibini geçmesi gerekiyor.

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, bu akşamki Belçika maçında kulübede olamayacak. Bosna Hersek-Türkiye karşılaşmasında Portekizli hakem Benquerenca tarafında tribüne yollanan Terim, FIFA Disiplin Talimatı’nın 18. maddesi uyarınca bugün tribünde oturacak.

Belçika ile bugün 9. sınavına çıkacak olan Türkiye, rakibiyle bugüne kadar oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet 4 de beraberlik aldı. 3’ü Türkiye, 5’i Belçika sınırları içindeki maçlarda Ay-Yıldızlılar, rakip filelere 13 gol gönderirken, aynı sayıda golü kalesinde gördü. Milliler, 8 maçta Belçika’ya en az 1 gol atarken, buna karşın sadece 1 maçta rakibinden gol yemedi. Türkiye gruptaki ilk maçta Belçika ile 1-1 berabere kalmıştı.

Ay-Yıldızlı ekibin hocası, Belçika karşısında cezalı Arda ve Emre’nin yokluğunda orta saha organizasyonunu A.Gücü’nün formda kaptanına teslim edecek... Forvette Semih oynayacak.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika ile oynayacağımız kritik karşılaşma için bütün imha planlarını hazırladı. Sahaya üç puan için çıkacak olan Ay-Yıldızlılar’ın hocası, Arda ve Emre Belözoğlu’nun kart cezalısı, Nuri’nin de sakatlıktan yeni çıkması nedeniyle orta sahadaki sorumluluğu Ankaragücü’nün son haftalardaki formda ismi Ceyhun Eriş’e verecek. Eriş’e Ayhan, Hamit ve Tuncay yardımcı olacak. İleride Semih tek forvet oynayacak. Sakatlığı bulunan Sercan Yıldırım ise oynamayacak. Gökhan Ünal ikinci yarıda şans bulacak. Savunmada Gökhan Gönül, Servet Çetin, Önder Turacı ve Hakan Balta görev yapacak.

Belçika ile kader maçına çıkacak olan Milli Takım’da teknik heyet, Ay-Yıldızlı futbolculara Estonya-Bosna karşılaşmasını izleme yasağı getirdi. Milliler’in olumsuz etkilenmemesi için Estonya-Bosna maçının sonucu da oyunculara kesinlikle söylenmeyecek.

2010 Dünya Kupası yolunda Belçika ve Ermenistan’la kader maçlarına çıkacak Milli Takım’ın alacağı sonuçlar Güney Afrika vizesi kadar 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri için de büyük önem taşıyor. FIFA’da şu anda 16. sırada bulunan Ay-Yıldızlılar, Kasım ayındaki Play-Offlar’ın ardından belirlenecek yeni sıralamada 18’inci basamağın altına düşerse 2012 elemeleri kuralarına 2 yerine 3. torbadan katılacak.