Fatih Terim o yıldızı sildi! Takımda istemiyor

Gelecek sezon için kadro planlamasını sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim flaş bir karar aldı. Tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen yıldız ismi takımda görmek istemediğini belirtti. İşte detaylar...

Geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalan Galatasaray, yeni sezon için kolları sıvamış durumda...

Yeni sezonda şampiyonluktan başka birşey düşünmeyen sarı-kırmızılılar, kadrosuna kattığı yeni isimlerle kupaya uzanmak isterken, transfer çalışmalarını da sürdürüyor.

Galatasaray şu ana kadar Arda Turan, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Kerem Aktürkoğlu, Fatih Öztürk ve Omar Elabdellaoui'yi renklerine kattı.

Bu isimlerin hepsinin ortak özelliği ise bonservislerinin elinde olması. Sarı-kırmızılılar UEFA FFP denetimde olduğundan dolayı, oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyemiyor.

Denetimin son senesinde olan Aslan'da herhangi yeni bir yaptırıma maruz kalmamak adına bütün stratejisini buna göre kurdu.

Aslında Galatasaray'ın gündeminde transfer etmek istediği isimler, karşısına çıkan fırsatlar da oluyor.

Ancak satılacak listesinde yer alan isimlere ya talip olan hiçbir takım çıkmıyor ya da teklif gelse de oyuncular yüksek maaşlarında geri atım atmadığı için görüşmeler tıkanıyor.

İNDİRİM DE YAPMADI

Cimbom'un en dertli olduğu isimlerin başında da muhtemelen Ryan Babel geliyor.

Yıllık 2 milyon 500 bin Euro kazanan ve daha iki yıl sözleşmesi bulunan Hollandalı oyuncuya önümüzdeki sezon takım planlamasında yer almadığı açık bir dille belirtildi.

Buna rağmen 33 yaşındaki oyuncu kendine kulüp arayışına girmedi. Pandemi sebebiyle yaşanan maddi darboğazda Babel, sarı-kırmızılı oyuncuların aksine maaşında indirime gitmeye de yanaşmadı.

Devre arasında Ajax'a kiralanan ancak eski günlerinden çok uzak bir görüntü çizen yıldız oyuncu sadece 5 maçta forma giymesinin ardında sözleşmesi feshedilmişti.

Henüz Babel için kapı çalan kulüp olmadı. Eğer talip çıkmazsa karşılıklı anlaşarak yolların ayrılması gündemde.